≫ 

Brucoši, dobrodošli u Beograd: Počinje prijava za smeštaj, ovo je lokacija i satnica

Direktor Ustanove SC "Beograd" Goran Minić kaže da je ove godine obezbeđeno 1.350 mesta, što je za 80 više nego prethodne godine

  • 5
Panorama Beograda, Studentski dom, grad, Studenjak

Foto: Marko Jovanović

Studenti koji ove godine upisuju prvu godinu osnovnih studija na nekoj od visokoškolskih ustanova u Beogradu, moći će da se od srede, 1. septembra prijave za smeštaj u nekom od studentskih domova u sklopu Ustanove Studentski centar "Beograd", saopštila je danas ta ustanova.

Pravo na smeštaj imaju studenti koji prvi put upisuju prvu godinu osnovnih akademskih ili integrisanih studija, čije se školovanje finansira iz budžeta Srbije, koji imaju državljanstvo Srbije ili države u regionu i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju.

Prijava na konkurs će trajati do 15. septembra, a biće realizovana svim radnim danima od 8 do 15 časova u Studentskom domu "Karaburma", u ulici Mije Kovačevića 7b.

Direktor Ustanove SC "Beograd" Goran Minić kaže da je ove godine obezbeđeno 1.350 mesta, što je za 80 više nego prethodne godine.

- Ono što je od velike važnosti, jeste da kontinuirano ulažemo u ulepšavanje studentskih domova i time opravdavamo poverenje koje su nam studenti pružili izabravši da u studentskom domu provedu najlepši period života - rekao je Minić.

Kako se navodi, preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata biće objavljene 16. septembra do 12 časova u Službi smeštaja kao i na sajtu Ustanove SC "Beograd", dok se konačne liste mogu očekivati 24. septembra.

Raspodela mesta za studente koji su primljeni, odnosno prema rangu se nalaze iznad "crte" održaće se od 25. do 29. septembra, kako bi bile ispoštovane sve epidemiološke mere i preporuke.

Video: Lola je najstariji dom na Balkanu, a danas izgleda ovako

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    31. avgust 2021 | 17:18

    Najtuznije sto se niko od njih ne vraca kuci posle zavrsene skole, nego se svi nakupise ovde i preplavise Beograd. Nazad u svoja ognjista posle skolovanja kod mame i tate!

  • Marijana

    31. avgust 2021 | 20:41

    Dobro nam dosli draga nasa deco.Molim vas ne slusajte komentare potomaka petokolonasa koji se i posle dugo zivljenja u velegradu nisu socijalizovali.Za svoje neuspehe krive druge pri tome zaboravljajuci da su i oni sami dosli sa nekog brda a sada im svi smetaju.Vi ste snaga i buducnost ove zemlje.Samo hrabro .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA