≫ 

Saobraćaj u Bulevaru patrijarha Pavla od danas se odvija novoizgrađenom kolovoznom trakom

Prema rečima Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, tako će konačno stotinak hiljada građana imati normalan prilaz Mostu na Adi

  • 1
Saobraćaj bulevaru patrijarha Pavla, autobus Foto: Beoinfo

Od jutros se saobraćaj u Bulevaru patrijarha Pavla, u delu od Pere Velimirovića do ulice koja vodi prema Košutnjaku, odvija novoizgrađenom saobraćajnom trakom pored Topčiderske reke sa kompletno izgrađenom raskrsnicom sa Pere Velimirovića, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Stari asfalt kojim su decenijama išla vozila od danas se uklanja i gradi nova traka bulevara sa tri saobraćajne trake. U sredini, između ovih traka, već je postavljeno 75 odsto tramvajskih šina. Tako će u narednom periodu Ulica patrijarha Pavla biti pretvorena u bulevar koji ima četiri trake. Ovaj bulevar će od saobraćajne crne tačke, kakav je bio decenijama, postati prometna i komforna saobraćajnica. Raspisali smo tender za izgradnju nastavka Bulevara patrijarha Pavla, od Košutnjaka do Mosta na Adi oko Topčiderskog parka – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, tako će konačno stotinak hiljada građana koji žive u Rakovačkom basenu, podavalskim naseljima i na Vidikovcu imati normalan prilaz Mostu na Adi, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

– Istovremeno, pošto smo ulice Save Maškovića i Crnotravsku proširili na četiri trake, sada projektujemo proširenje Borske i Ulice Pere Velimirovića na četiri trake, tako da će Banjica biti spojena sa Mostom na Adi novim koridorom od četiri trake, nešto kasnije i naselje Stepa Stepanović, a potom sve do auto-puta – rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    3. septembar 2021 | 03:23

    Sramota,koji put otvarate taj bulevar i on opet se raskopa,a tramvaj ce da proradi 2038g!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA