≫ 

Saslušan investitor radova zgrade na Vračaru: Negirao krivicu, rekao da je radio sve po propisima

On je tužiocu rekao da nije kriv i da je radio sve po propisima, te da je imao angažovane izvođače radova, ali nije hteo da odgovara na pitanja

  • 7
Urušavanje zgrade, Vidondanska ulica, stanari Foto: Telegraf.rs

Investitor radova B.S. koji se sumnjiči za odgovornost zbog urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a istraga je proširena na još jednog investitora.

On je tužiocu rekao da nije kriv i da je radio sve po propisima, te da je imao angažovane izvođače radova, ali nije hteo da odgovara na pitanja, prenosi Tanjug.

Ovaj postupak je u međuvremenu proširen na još jednog investitora čije je saslušanje zakazano za 23. septembar, a policija proverava podatke za još jedno lice koje je bilo zaduženo kao šef gradilišta.

U tužilaštvu će danas biti saslušan i jedan od izvođača radova.

Postupak se u ovom slučaju vodi protiv sada ukupno pet osoba, zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte bezbednosti.

Prošle sedmice je saslušan jedan od izvođača radova D.R

U daljem toku postupka tužilaštvo će naložiti gradevinsko-tehnicko veštačenje, ispitaće oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka.

Nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, tužilaštvo je ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

Video: U 15 sekundi celo krilo zgrade završilo je u rupi: Snimak trenutka rušenja zgrade na Vračaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    2. septembar 2021 | 13:31

    I Haradinaja i Orića i Tačija i mnoge mnoge ustaše , muslimane i šiptare kada pitate da li se osećaju krivim kažu NE ! Pa šta ste očekivali , da investitor optuži samog sebe i da se kazni debeloooo !

  • Toza

    2. septembar 2021 | 15:02

    Stanari su dobili po 3000 evra i službene gradske stanove u centru dok se ne sazida zgrada i novi stanovi u koje ce uci... Tako da se ne brinite za stanare.. Sve je to smisljeno koliko se meni čini...

  • Xyz

    2. septembar 2021 | 14:41

    Stvarno, sta je sa stanarima, gdje su oni, kako se snalaze. Svako cudo 3 dana traje. Vise ih niko ne spominje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA