≫ 

Patrijarh Porfirije služio liturgiju povodom početka školske godine: "Bog pomaže onima koji traže"

Patrijarh je pozvao sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente, nastavnike i roditelje da dođu u Hram na molitvu i blagoslov

  • 2
Patrijarh srpski Porfirije Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije služio je u 9 sati liturgiju sa prizivom Duha Svetoga za blagosloven početak nove školske godine u Spomen hramu Svetog Save na Vračaru.

Tim povodom patrijarh je pozvao sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente, nastavnike i roditelje da dođu u Hram na molitvu i blagoslov, saopštila je Informativna služba SPC.

- Svi su dobrodošli - i oni koji pohađaju versku nastavu i oni koji ne pohađaju versku nastavu nego uče građansko vaspitanje, jer nezavisno od toga koliko smo sposobni i vešti, koliko znanja imamo, pomoć je potrebna svima, a Bog pomaže onima koji je od Njega traže - rekao je patrijarh tim povodom.

On je dodao da mu je "Bog mnogo puta kada nisam imao rešenja pomogao", i kada se molio.

- Dakle, svakom je Gospod potreban, i zbog toga ćemo se u subotu svi zajedno obratiti Njemu, Gospodu našem Hristu Isusu, da nam pošalje blagodat Duha Svetoga da osnaži naše duhovne sile kako biste sa uspehom završili razred ili položili ispite koji vam predstoje, i isto tako da bi se vaši roditelji, učitelji i profesori vama ponosili i da biste sa svojim školskim drugarima bili uvek prijatelji u životima koji su pred vama - poručio je patrijarh srpski Porfirije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    4. septembar 2021 | 09:56

    Neka dodju svi i roditelji i nastavnici i deca i babe i dede ps svi kolektivno da se zaraze. Boze me sacuvaj. J.. Lud zbunjenog

  • Ja

    4. septembar 2021 | 09:50

    Ako... Treba da se zaraze pre nego krenu u skolu. Bravooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA