Posebna kontrola motrila putnike u beogradskom prevozu: Ko ne nosi maske, gde su gužve?

Kontrolu su vršili zaposleni Sekretarijata za javni prevoz zajedno sa JKP GSP "Beograd"

  • 19
Gradski saobraćaj, Gužva, Leto Foto: Nikola Tomić

Prvog septembra u autobuse gradskog prevoza nisu ušli samo đaci sa torbama, kontrolori sa aparatima, već i ljudi koji su sedeli i na svakoj stanici nešto beležili. Ako ste zapazili njihov pogled, sigurno su popisali i vas, a cilj je bio da se otkrije koje linije su "prazne", a koje "prebukirane". I još nešto, ovi kontrolori primetili su da se mnogi voze bez maske.

Kontrolu su vršili zaposleni Sekretarijata za javni prevoz zajedno sa JKP GSP "Beograd". Otkriveno je da su najopterećenije linije: 17, 23, 25, 31, 37, 88 i 95.

- Snimanje je obavljeno u vršnim periodima, ujutru od 6 do 9 časova i popodne od 15 do 18 časova, na 15 lokacija u gradu, čime je obuhvaćeno 118 gradskih i 37 prigradskih linija, što je ukupno 155 linija JLPP-a. Pregledano je ukupno 1.856 vozila u oba perioda snimanja. Rezultati snimanja pokazuju da u vršnim periodima nije zabeležena kritična popunjenost vozila - saopštava Sekretarijat.

Kako navode, najviše je zastupljena popunjenost od 50 do 60 odsto i to u 50 odsto vozila, zatim popunjenost od 30 do 50 odsto u 35 odsto vozila, popunjenost od 10 do 20 procenata je zabeležena u devet odsto vozila. Veća popunjenost od 70 do 80 procenata je zabeležena u samo šest odsto od ukupno pregledanih vozila.

Linije sa većom popunjenošću od 70 do 80 procenata, i to na pojedinim polascima, su: 17, 23, 25, 31, 37, 88 i 95.

- Tokom snimanja uočeno je da jedan broj korisnika prevoza ne nosi zaštitnu masku, koja je obavezna u vozilima javnog prevoza, te se na taj način ne pridržava epidemioloških mera protiv širenja virusa korona, a koje su i dalje na snazi. Ovom prilikom apeluje se na sve građane koji koriste javni prevoz da u vozilima uvek na licu imaju pravilno postavljenu zaštitnu masku, te da se pridržavaju svih ostalih epidemioloških mera - navode u Sekretarijatu.

- Snimanje popunjenosti nastaviće se i narednih dana, nakon čega će biti urađena detaljna analiza dobijenih podataka sa terena i analiza podataka dobijenih sa uređaja za automatsko brojanje putnika, na osnovu čega će sekretarijat utvrditi da li na nekoj od linija treba izvršiti korekcije ponuđenog kapaciteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    3. septembar 2021 | 11:43

    Jer ima negde u zakonu da se nose maske? Ja licno je vise ne nosim. Ne zbog zaraze po vama koja je, vec zbog sopstvenog zdravlja . Maska me gusi i grlo me boli od nje. Smeta mi.i necu da je nosim. Da je toliko efikasna, nosili bi je svi cak i u vreme Variole vera. Jako je se cecam dobro. Ovo sada je prevazislo svaku meru sta rade od ovoga naroda. Bas me briga sta rade u EU. Ta ista EU u saradnji sa NATO je nama bacala osiromaseni uranijum, od kojega nestajemo, da sam bila zahvaljujuci njima da obolela od raka, i ne interesuju me. Nikada nam oni nisu bili prijatelji, niti ce. Jedino smo im najbolji za njihovo utrkivanje koliko vakcina ce da nam posalju. Eee tada su nam nikad veci "prijatelji". A narod, ko narod, nacisto sludjen. Time i zele posto poto da postignu efekat .

  • ...

    3. septembar 2021 | 12:17

    Neka idu sutra na koncert pa neka gledaju

  • Ana

    3. septembar 2021 | 12:05

    Kako da ne, 80% ne nosi masku u prevozu pogotovo mladi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA