Novi napadi na ekipe "Čistoće" tokom akcije suzbijanja komaraca

Dve ekipe JKP "Gradska čistoća" Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, napadnute su sinoć na opštini Voždovac dok su sprovodile akciju suzbijanja odraslih formi komaraca

  • 0
JKP Gradska čistoća

Foto: JKP Gradska čistoća

U ulici Medakovićeva 22 nepoznati napadač zaustavio je službeno vozilo ekipe "Čistoće" koja je sprovodila akciju suzbijanja komaraca i udarajući tupim predmetom oštetio vozilo i tablet uređaj. Akcija suzbijanja komaraca je morala da bude obustavljena, a intervenisala je i policija.

JKP Gradska čistoća

Foto: JKP Gradska čistoća

Drugi napad se dogodio u ulici Jove Ilića na istoj opštini, gde je takođe nepoznato lice čvrstim predmetom udaralo u vozilo pokušavajući da spreči ekipu u obavljanju posla. Na vozilu su vidljiva manja oštećenja, a ekipa Sektora ekologije je ipak nastavila da sprovodi akciju suzbijanja komaraca.

JKP Gradska čistoća

Foto: JKP Gradska čistoća

Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća" je ponovo apelovao da se ekipama koje sprovode akcije suzbijanja komaraca omogući neometano obavljanje posla.

- Naše ekipe se svakodnevno susreću sa verbalnim napadima, a veoma često i fizičkim nasrtajima na vozila, pa i zaposlene. Pojedinci na razne načine sprečavaju zaposlene u obavljanju posla, zbog čega se dešava da na nekim lokacijama, iako planirana, akcija suzbijanja komaraca se ne sprovede. Verujem da su pojedini sugrađani uplašeni za svoje zdravlje, ali zaista je neosnovano da smatraju da bi suzbijanje komaraca moglo negativno da utiče na zdravlje ljudi i životinja. Suzbijanje komaraca obavlja se decenijama unazad, a danas se koriste preparati koji su apsolutno bezbedni. Međutim, strah ne može biti opravdanje za nasilje i svaki napad će biti prijavljen nadležnim organima. Apelujem na sugrađane da ne ometaju ekipe tokom sprovođenja akcija, jer je neophodno dobro uraditi posao, koji predano obavljamo za dobrobit svih stanovnika Beograda - istakao je Popadić.

Pranje ulica

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Inače, ukoliko vremenske prilike budu dozvolile, danas, 7 . avgusta akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje sprovodiće se na javnim površinama teritorije grada Beograda u terminu od 20 .00 do 24.00 časa.

Akcija će obuhvatiti lokacije groblje Orlovača, Ranžirana stanica, Lipovačka šuma, Miljakovačka šuma, Miljakovački izvori, Sunčani breg, Saj, 13. Maj, Banovo brdo, Čukarička padina, Repište, Julino brdo, Bele vode, Cerak, Cerak vinogradi, Skojevsko naselje, Kijevo, Vidikovac, Petlovo brdo, Kanarevo brdo i Miljakovac 1.

Apel pčelarima da tokom akcija suzbijanja komaraca pčele ne puštaju na ispašu, već da ih zatvore u košnice.

Sugrađani svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA