≫ 

Muzika trešti u lokalu, na satu 02.10: U jeku zabrane glasne muzike Novobeograđani ne mogu da trenu

Komšija s terase izmerio 65 decibela

  • 27

U jeku donesene odkuke o emitovanje muzike u ugostiteljskim objektima prema kojima je glasan provod ograničen na 22 sata radnim danom, odnosno na 23 sata vikendom, a koja stupa na snagu od utorka, 7. septembra, lokali na Novom Beogradu, čini se, koriste poslednje dane da "se izgustiraju". 

Prethodne noći (u večeri između petka i subote), nešto iza dva sata načinjen je snimak u neposrednoj blizini lokala "Doli Bell" gde se u gluvo doba čula glasna muzika.

Na terasi stana komšije koji gleda na lokal izmereno je 65 decibela u pola tri ujutro, a dozvoljeni nivo buke je do 30 dB.

Kako svedoče stanovnici tog dela grada, pored trubača je prošla i patrola, ali se ništa nije promenilo. Inače, upravo policijska stanica na Novom Beogradu nalazi se u blizini tog ugostiteljskog objekta.

Somenutom odlukom predviđeno je i da se tri gradske zone izuzmu.

- Ova odluka se ne odnosi na tri zone u gradu: na Skadarliju gde je dozvoljena samo akustična muzika, zatim na Adu Ciganliju i priobalje. U svim drugim delovima grada muzika ne sme da se čuje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata - rekao je ranije zamenik gradonačelnika Beograda.

A da se muzika emituje glasno i do dugo u noć i u drugim delovima grada svedoči snimak sa lica mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petra

    5. septembar 2021 | 09:21

    Zivim u Bloku 30. Tokom citave 2020 (i kada su ugostitelji imali dozvolu za rad i kada nisu imali) a i tokom citave 2021 iz Dolly Bell tresti nesnosna buka do 05h ujutru 7 dana u nedelji, ne samo tokom vikenda nego i tokom RADNE NEDELJE. Citav blok 30, YUBC je prijavljivao buku komunalnoj preko 100 puta NIIKO SE NI JEDNOM NIJE ODAZVAO na nase prijave. NI JEDNOM. Vise puta je organizovana oko ovog problema grupa gradjana razgvovarala sa vlasnicima Dolly Bell, vise puta smo MOLILI i nikakav rezultat. Nasa deca nisu u stanju da spavaju u 03h ujutru ni tokom radne nedelje, kako zive kategorije starih i bolesnih? BAHACENJE vlasnika koji su u vezi sa nekim ko sve to zataskava je zaista NEHUMANO.

  • Zoran

    5. septembar 2021 | 07:41

    Pisu policija prosla i nista. Pa sta da kazu kada tu jedu i piju dzabe.

  • Blok 45

    5. septembar 2021 | 08:46

    A komunalna policija juri babe okp pijace sto prodaju cvece sramota ovima a ne smeju da kazu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA