Gradski zavod za plućne bolesti opet trijažni centar za kovid pacijente: Polovina se uputi u bolnicu

Najmlađi pacijent ima 30 a najstarija pacijentkinja 92 godine

  • 0
Kovid bolnica u Batajnici, Batajnica Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gradski zavod za plućne bolesti u Preševskoj ponovo je trijažni centar za kovid pacijente. Direktora te ustanove dr Ljiljana Timotijević rekla je da je od 10 zbrinutih pacijenata, pet poslato na dalje bolničko lečenje.

Kaže da su u pitanju pacijenti oba pola, najmlađi pacijent ima 30 a najstarija pacijentkinja 92 godine, prenosi RTS.

U kliničkoj slici je prisutna visoka temperatura, malaksalost, kašalj i sekrecija iz nosa kod mlađih pacijenata, objasnila je ona.

Neki su došli u poodmakloj fazi bolesti i upućeni su u kovid bolnicu. Svi pacijenti koji su upućeni na bolničko lečenje imali su obostranu upalu pluća i većina pacijenata poslata na dalje lečenje je bila nevakcinisana.

- Neophodno je da funkcionišeno i u nekovid sistemu, da se bavimo našim pacijentima, bićemo im dostupni radnim danima od 7 do 20 časova, a kovod trijažni centar radi svakog dana od 7 do 22 časa - rekla je Timotijevićeva.

Prema njenim rečima, kada su u pitanju lekari u toj ustanovi - svi su vakcinisani, a od srednjeg kadra njih 70 odsto je primilo vakcinu protiv kovida.

Ukazuje da su različiti razlozi zašto se ljudi nisu vakcinisani - pojedini su preležali bolest, drugi su sumnjičavi, ali trenutna epidemiološka situacija govori o tome da će pre ili kasnije svi morati da budu vakcinisani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA