"Žrnov fest" - spektakularno putovanje u srednji vek

Gradska opština Voždovac vas poziva da u nedelju, 12. septembra posetite "Žrnov fest" na Avali, u okviru Manifestacije "Dani evropske baštine"

  • 0
Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Posetioci će od 12 časova, za kada je predviđeno svečano otvaranje, moći da vide i čuju kako su izgledali srednjovekovni viteški turniri, bazari, zvuk nakovnja i čekića, udarac mača o mač i takmičenje u veštini streličarstva, kao i ples i muziku srednjovekovne Srbije.

U podnožju Avalskog tornja, preko puta crkve brvnare biće postavljen bazar sa srpskim srednjovekovnim oružjem i oklopima. Putovanje u prošlost otkriće i kako su izgledale kovačnice, streličarski zanat, doneće saznanje na koji način se ratovalo i koje su veštine bile neophodne u borbi i lovu. Posetioci će moći da učestvuju u raznim radionicama među kojima su i freskoslikarstvo, kaligrafija i mozaik.

Za najmlađe je obezbeđeno i jahanje konja tako da pozivamo svu decu u pratnji roditelja da uzmu učešće u ovoj bajkovitoj manifestaciji i rekreativno uživaju u jahanju.

Opština Voždovac organizuje "Žrnov fest" u saradnji sa Udruženjem za očuvanje starih zanata i veština "Beli orlovi" iz Beograda.

Opština Voždovac vas poziva da zajedno oživimo put kroz vreme u srednjovekovnoj tvrđavi Žrnovu, smeštenoj na najvišem vrhu Avale. Ulaz je slobodan.

PROGRAM:

  • 12:00 sati SVEČANO OTVARANjE "ŽRNOV FEST-A", "Žrnov fest" će otvoriti Dejan Savić, izaslanik predsednika Republike Srbije
  • Radionice i srednjovekovni bazar:freskoslikarstvo, kaligrafija, mozaik (predavanja)
  • Srpsko srednjovekovno oružje i oklopi, kovačnice, streličarski zanat, obuke načina ratovanja, borbi i lova, muzike i plesa
  • Bohurt borbe
  • Konjičke viteške igre
  • Džausting turnir (borbe vitezova)
  • 20:00 sati SVEČANO ZATVARANjE "ŽRNOV FEST"

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA