≫ 

Učesnici ekološkog protesta blokirali Brankov most: Vozači se okretali i vraćali odakle su došli

U koloni se nalazio i veliki broj automobila, a protezao se sve do Novog Beograda

  • 14
Brankov most protesti Printskrin: Naxi.rs/kamere

Nakon protesta "Ustanak za opstanak - narod protiv Rio Tinta" na Trgu Nikole Pašića, učesnici tog skupa su preko Terazija i Prizrenske ulice stigli do Brankovog mosta i blokirali ga na neko vreme. 

U trenutku njihovog dolaska na most, saobraćaj na mostu nije bio u potpunosti zaustavljen, došlo je do sitnih vebalnih i fizičkih duela građana koji su bili zaglavljeni u kolima na mostu i učesnika protesta, ali većih problema nije bilo, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Automobili koji su se sa mosta isključilvali desno mogli su da prođu, dok je za one koji su išli ka Zelenom vencu bilo neprohodno, i dok se broj okupljenih smanjio.

S obzirom na to da se na mostu stvorio neverovatan kolaps, organizatori protesta su pozvali učesnike da se pomere na drugu stranu, kako bi automobili i autobusi koji su zarobljeni mogli da prođu, što su vozač i putnici u pomenutim vozilima pozdravili trubljenjem.

Sat vremena kasnije, Brankov most je skoro pa raščišćen što se vozila tiče. Automobili i autobusi javnog prevoza nešto posle 17 sati krenuli su unazad. Tu je otprilike pet autobusa. Automobili su se već okrenuli i polako se vraćaju na Novi Beograd. Tako da se raščišćava saobraćajna blokada.

Kako saznajemo, trake od Novog Beograda bile su otvorene za saobraćaj i kada su učesnici ekološkog protesta krenuli ka mostu, a policija je vozila usmeravala na silazak ka Kalemegdanu, međutim, u jednom trenutku građani su prešli i u drugu traku i potpuno blokirali saobraćaj.

U koloni se nalazio i veliki broj automobila, a protezao se sve do Novog Beograda.

Okupljenima je priređen muzički program i obratili su im se ekološki aktivisti, a u ovom trenutku građani se razilaze i očekuje se da će se protest ubrzo završiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    11. septembar 2021 | 18:38

    Dostojanstven protest. Ma koliko se neko, trudio da unese nemir, svađu, tuču eđu učesnike skupa, nije uspeo. Bravo za časne ljude. Samo napred.

  • Don

    11. septembar 2021 | 18:08

    Pa sta su mislili da izadju, prosetaju 2 kruga da ce to nesto da spreci? Smesno.

  • ...

    11. septembar 2021 | 19:22

    DA LI STE VIDELI KOLICINU DJUBRETA KOJE SU "EKOLOZI" ZA SOBOM OSTAVILI???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA