≫ 

Ovako će se u sredu slaviti Dan kad je probijen Solunski front: Srpska zastava se vijorila i na nebu

Danas je održana generalna proba Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

  • 7

Dan kada je probijen Solunski front, koji slavimo kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, biće obeležen u centru Beograda u sredu, a danas je održana generalna proba. Da je reč o neverovatno lepoj svečanosti, vidi se po snimcima koje je Telegraf.rs danas zabeležio na probi.

Heroji srpskog neba, pripadnici Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova svojim vazudoholovima su "patrolirali" njime.

Osim zvuka helikoptera zbog kojih se spontano dižu glave ka nebu, piloti tri helikoptera koja su se vinula u oblake pripredili su i lep prozor za oči, jer se sa sva tri vazduhoplova vijorila naša zastava.

Pored ovog predivnog prizora, građani koji su se zatekli na centralnim ulicama prestonice, mogli su da uživaju i u probi koju su izvodili pripadnici vojske i to sve sa zastavom na ramenima.

Zbog ove manifestacije danas je (a tako će biti i u sredu) došlo do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja ulica u centru prestonice.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajednički je praznik koji 15. septembra slave Srbija i Republika Srpska. Ovaj praznik je ustanovljen u znak sećanja na 1918., finalnu godinu Prvog svetskog rata, kad je probijen Solunski front.

Dan kada je probijen Solunski front i danas mnogi ocenjuju kao odlučujući za slom Centralnih sila u Prvom svetskom ratu. Mesec i po dana srpska vojska je potiskivala neprijatelja i oslobađala zemlju, i omogućila da se srpska zastava ponovo zavijori u Beogradu.

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NESRBIN

    12. septembar 2021 | 19:38

    Srećan Dan Jedinstva svim Srbima.

  • DRŽAVLJANIN RSRBIJE

    12. septembar 2021 | 19:45

    Srećan Dan Jedinstva svim Srbima širom sveta,lepše bi bilo da je Dan Jedinstva svih Državljana RSrbije.

  • JS

    12. septembar 2021 | 20:25

    Hoće li se neko setiti da dovede čika Đorđa u Srbiju, dobio je najzad i pasoš?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA