• 5

Dan srpskog jedinstva zatvara širi centar Beograda: Neki delovi se otvaraju tek 2 sata posle ponoći

Proslava će započeti u 17:30, kada će se sa Kalemegdana začuti počasna artiljerijska paljba

  • 5
Gradski saobraćaj

Foto: Nikola Tomić

Srbija i Republika Srpska obeležavaju danas Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a zbog toga će u Beogradu u centralnim gradskim ulicama doći do izmena u saobraćaju.

- Od 13 časova biće zatovoren Savski trg, sve do kasnih večernjih časova i završetka programa, a od 17 časova kreće sukcesivno zatvaranje ostalih centralnih gradskih saobraćajnica, što se očekuje da će trajati do 18:30, osim za prostor Savskog trga, koji će biti u potpunosti otvoren negde oko 2 ujutru - rekao je za Tanjug Sekretar sekretarijata za vanredne situacije Grada Beograda Darko Glavaš.

Saobraćaj će između 17 i 18 časova kod Železničke ili Autobuske stanice biti preusmeren preko Beograda na vodi i na taj način će biti omogućeno zaobilaženje samog prostora gde se održava skup.

Proslava će započeti u 17:30, kada će se sa Kalemegdana začuti počasna artiljerijska paljba, a tada će krenuti i defile učesnika koji će se kretati u nekoliko kolona.

Prva od njih uputiće se od spomenika Vojvodi Vuku ka Trgu Republike, dok će druga ka centralnom gradskom trgu krenuti od spomenika Njegošu sa Akademskog platoa. Zatim će svi učesnici u praktično novoj koloni krenuti ka Trgu Slavija, a paralelno sa njima defile vojske u svečanim uniformama sa pukovskim zastavama poći ka Slaviji od spomenika Karađorđu.

Trubači i konjica biće na Slaviji, a defile nakon 18 časova nastavlja ka Vladi Srbije.

Građani će se iz svih ovih pravaca slivati ka Savskom trgu, gde će biti održana centralna ceremonija, kod spomenika Stefanu Nemanji.

Video: Helikopteri MUP-a šestare nebom Beograda pred obeležavanje Dana srpskog jedinstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima