≫ 

Pančevački most ćemo rušiti tek kad pored njega sagradimo novi: Šta su nadležni najavili za Pančevac

Most je star i rekonstrukcija je neisplativa, jer je previše oštećen, tvrde nadležni

  • 4
Autobus Foto: M. Beljan

Nakon najava da će biti srušen ili izmešten Stari savski most, stižu najave iz "Puteva Srbije" da će biti srušen i Pančevački. Doduše, tek kada se sagradi novi.

- Pančevački most će se povremeno sanirati kako bi saobraćaj preko njega mogao da funkcioniše, dok u njegovoj blizini ne bude sagrađen novi - da bi potom bio srušen, izjavio je direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, a prenosi RTS.

Pre 14 godina je utvrđeno da je Pančevačkom mostu potrebna hitna rekonstrukcija. Međutim, most je star i rekonstrukcija je neisplativa, jer je previše oštećen, tako da će početi pripreme za izgradnju novog, koji bi trebalo da bude završen za četiri do pet godina.

Još nije poznata lokacija novog mosta, odnosno još se ne zna koliko će biti udaljen od postojećeg. Svaki stručnjak koji kaže da most ne treba rušiti već sanirati, ne razume se u taj projekat, tvrdi Drobnjak.

Pančevački most je otvoren za saobraćaj 1935, da bi ga naša vojska srušila u aprilu 1941. godine.

Obnovljen je 1946. godine. Još pre deceniju i po stručnjaci su ustanovili da je sanacija neophodana i da bi za rekonstrukciju bilo potrebno više od 20 miliona evra.

Video: Prevrnuo se kamion sa cisternom na Pančevačkom putu, vozač krvavog lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA