≫ 

Haos zbog korone u specijalnoj školi: Đak zaražen, ostali pod temperaturom, a odeljenje danas normalno krenulo

Nastavnica specijalne Zanatske škole Branka Roganović kaže za Telegraf da je kolektiv ugrožen i tvrdi da deca i sa temperaturom dolaze na časove

  • 11
dete deca korona virus

foto-ilustracija: pixabay.com

M.V., učenica drugog razreda specijalne Zanatske škole na Kanarevom brdu, zaražena je koronom, potvrđeno je jučerašnjim testiranjem, ali je već danas odeljenje koje pohađa ova devojčica normalno krenulo u školu.

To je Telegrafu javila nastavnica škole, defektolog Branka Roganović, uplašena za zdravlje sebe, svojih kolega i drugih đaka, s obzirom na to da deca s autizmom ne nose maske i posebno su ugrožena.

- Koleginica mi je rekla da je ta učenica dolazila u školu vidno bolesna tri dana, i tek nakon toga otišla je na testiranje kojim je potvrđeno da je pozitivna. Nama deca ovde dolaze sa temperaturom i šmrkava, a škola radi regularno kao da se ništa ne dešava. Imamo i slučaj dečaka kome su majka i brat pozitivni, a on je pod temperaturom ušao u školu. Kontrola je nikakva i osećamo se ugroženo - priča Roganović za naš portal.

Direktorka škole Vesna Leontijević prvo je tvrdila da u školi nema zaraženih đaka, ali kada smo joj imenom i prezimenom rekli o kome se radi, zamolila je da je pozovemo za deset minuta, kako bi još jednom proverila. Tada nam je potvrdila da je devojčica M.V. zaražena, ali da je razrednom starešini to javljeno u nedelju u 14.18 sati i da ne mora da znači da je devojčica zaražena dolazila u školu.

- Ako je u nedelju bila pozitivna na testu, ne mora da znači da je u petak bila inficirana - odgovorila nam je direktorka na pitanje da li će to odeljenje, koje inače ima svega osam đaka, danas poslati kući.

Potom je dodala da će ipak konsultovati Institut za javno zdravlje "Batut".

- Ja nisam lekar, već prosvetni radnik. Lekari će reći kako da postupimo - kaže Leontijević.

Ona je porekla optužbe nastavnice Roganović da je kontrola u školi loša i da se mere ne poštuju.

- Nije tačno da deca dolaze s temperaturom. Merimo im temperaturu svakog jutra na ulazu u školu i one koji imaju povišenu, odmah šaljemo kući - tvrdi direktorka.

Međutim, malo posle razgovora za Telegraf, četvoro đaka vraćeno je kući zbog temperature, a malo pre objavljivanja teksta celo jedno odeljenje poslato je kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    4. oktobar 2021 | 15:52

    gospodine Ruzicu ostavku podnesi

  • Dejan

    4. oktobar 2021 | 15:27

    Zamisli ti to, deca prehladjena?! E ovo prvi put cujem 🤣

  • Dobrivoje

    5. oktobar 2021 | 14:00

    Najbolje je blatiti osobu koja je javno izašla i rekla kakvo je stanje stvari... Zar sada definitivno nije utvrđeno da je u potpunosti van kontrole stanje u toj školi?? Nekoliko učenika i celo odeljenje neposredno pre objavljivanja teksta? Za svaku osudu kompletna uprava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA