Vesić: Danas ćemo preći 15 odsto vakcinisanih trećom dozom

Ako hoćemo da završimo sa svim merama, moramo da pređemo 80 odsto, odnosno milion vakcinisanih. Beograd je dobar ali nije dovoljno. Treba nam više vakcinisanih - izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda.

  • 2
Goran Vesić vakcina vakcinacija kovid korona virus

Foto: Beoinfo

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo 812.361 osoba što je 58,56 odsto građana, dok je revakcinisano 782.424 ili 56,44 odsto građana, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Naveo je da je trećom dozom vakcinisano više od 201.000 građana, tačnije 14,58 odsto što, dodao je, znači da ćemo danas sigurno preći 15 odsto građana koji su primili tu dozu. Vesić je precizirao da je u Beogradu do sada ukupno dato 1.796.745 doza vakcina i dodao da je to dobro, ali da nije dovoljno.

- Ako hoćemo da završimo sa svim merama, moramo da pređemo 80 odsto, da imamo preko milion vakcinisanih. Beograd je dobar u odnosu na druge regione, ali nije dovoljno. Treba nam više vakcinisanih i zato se trudimo da otvaramo punktove gde god možemo - rekao je Vesić novinarima, nakon otvaranja punkta u tržnom centru "Galerija".

On je još jednom apelovao na sve građane da se vakcinišu jer je, kako je istakao, to jedini način da izađemo iz ove krize, da završimo sa pandemijom i vratimo se normalnom životu.

- Danska je došla do 85 odsto vakcinisanih i ukinula sve mere. Kada mi u Beogradu pređemo 80 odsto, to će biti moguće i ovde - dodao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    7. oktobar 2021 | 12:00

    E ti da se nisi javio,ne bih imao sta da procitam.

  • Ivan

    7. oktobar 2021 | 12:15

    A ko je gradonacelnik Beograda ili je samo maskota kako stoje stvari...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA