≫ 

Otvoren vakcinalni punkt u tržnom centu "Galerija" u Beogradu

- Želimo da pošaljemo poruku da je herojski vakcinisati se, da je to odgovoran čin pre svega prema sebi, a onda i prema svojoj porodici i društvu - izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

  • 6
Goran Vesić, vakcinacioni punkt Privatna arhiva

U tržnom centru "Galerija" u okviru Beograda na vodi danas je otvoren punkt za vakcinaciju protiv korona virusa.

Na tom punktu, koji se nalazi na ulazu 3 u tržni centar, sugrađanima su na raspolaganju sve vrste vakcina.

Danas će moći da se vakcinišu od 9 do 17 sati, a od sutra svakog dana, i vikendom, od 12 do 20 časova.

Punkt je otvoren u prisustvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradske sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević.

Vesić je rekao da danas počinje nova akcija Grada Beograda za vakcinaciju pod nazivom "Super heroji se vakcinišu, vakciniši se i ti" koja je, kako je rekao, prvenstveno usmerena ka mladima koji se do sada nisu vakcinisali.

- Želimo da im pošaljemo poruku da je herojski vakcinisati se, da je to odgovoran čin pre svega prema sebi, a onda i prema svojoj porodici i društvu, jer na taj način možemo da zaštitimo i sebe i druge - rekao je Vesić.

Naveo je da je druga poruka ove akcije da je Grad Beograd, u saradnji sa Vladom Srbije, ponovo pokrenuo vakcinaciju u tržnim centrima.

- Danas smo počeli sa tržnim centrom ''Galerija'', a narednih dana to će biti tržni centar Ušće, a onda ćemo otvarati punktove i u drugim tržnim centrima jer je naša strategija da omogućimo ljudima da se vakcinišu tamo gde žive, rade i dolaze - rekao je Vesić.

Stanisavljević je rekla da je punkt koji je otvoren u tržnom centru "Galerija" 27. punkt za vakcinaciju u Beogradu.

Ona je zahvalila tom tržnom centru zato što je bez nadoknade ustupio prostor za vakcinaciju.

Marketing menadžer TC "Galerija" Vanesa Jovanović rekla je da oni u svemu podržavaju društveno odgovorne inicijative, zbog čega je i opremljen jedan prostor kako bi podržali Grad i imunizaciju.

Navela je da su sve službe angažovane punim kapacitetima, sinhronizovane i da se u ovom tržnom centru poštuju sve mere za suzbijanje kovida-19.

Direktor Doma zdravlja "Savski venac" Zoran Bekić rekao je da se čini sve da bi se ubrzala imunizacija, zbog čega se vakcinacija organizuje i u tržnim centrima.

- Bolje je da otvaramo punktove za vakcinaciju nego kovid ambulante, jer je to put da zaustavimo pošast korone - rekao je Bekić i pozvao građane da se vakcinišu i na taj način pokažu odgovornost.

Video: Vesić: Grad se ne meša niti ima pravo da se meša u odluke Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TINA

    7. oktobar 2021 | 14:49

    Koliko je ozbiljna situacija vidi se iz prilozenog.Ovo lici kao da su dosli da vakcinisu decu.Koliko je smesno,da je tuzno.Strasnoooo

  • Marina

    7. oktobar 2021 | 14:33

    Smehotresna olimpijada.

  • Maja

    7. oktobar 2021 | 15:21

    Ahahahahahhahahahahah, a Supermen kao sa Aliexpresa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA