≫ 

Košava "lomi" Beograd: Drvo prepolovljeno, krošnja završila na terasama zgrade

Iz Gradskog zelenila navode da je danas do 12 časova bilo 70 prijava zbog lomljenja stabala i grana

  • 8

Vetar orkanske jačine, preko 100 km/h, duvao je juče i danas u južnom Banatu, a jaki naleti zabeleženi su i u Beogradu, gde su usled siline na više različitih lokacija polomljena stabla i krošnje drveća.

U Ulici Vojvode Dobrnjca u beogradskoj opštini Palilula, pod naletom košave slomilo se ogromno drvo koje je sasečeno gotovo u samom korenu, a delovi krošnje i stabla završili su na terasama zgrade pored koje se nalazilo.

Granje i krošnje tom prilikom oštetile su stanove.

Ekipe Zelenila imale su danas povećan broj intervencija. Kako prenosi RTS, drvo iz privatnog dvorišta palo je na autobus na liniji 65. Iako je u njemu bilo putnika, niko nije povređen.

Iz Gradskog zelenila navode da je danas do 12 časova bilo 70 prijava zbog lomljenja stabala i grana.

Podsetimo, drveće je vetar lomio i na Zvezdari, Voždovcu, Vračaru.

Video: Ogromno drvo palo zbog olujne košave: Šteta na automobilima na Zvezdari, sanacija u toku

Na Zvezdari delovi krošnji i stabala sručili na trotoare i kolovoz. Neki od parkiranih automobila su oštećeni, a na jednom vozilu je razbijen far. Kako saznajemo, sanacija je u toku.

Na Voždovcu nije ništa bolje. Olujni vetar je prouzrokovao otežano kretanje vozila, budući da su izlomljeni delovi drveća, grane, pa i čitave krošnje pale na ulicu. U jednom delu naselja saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Na teren je izašla i saobraćajna policija.

U Kičevskoj ulici na Vračaru polomljeno drvo, osim što je blokiralo prolaz, sručilo se na susedni automobil. Gotovo isti prizor stiže i iz Ariljske ulice.

Podesećamo da je Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao noćas upozorenje na olujnu košavu za područje Srbije za danas i sutra.

- Danas i sutra u košavskom području duvaće jak i olujni istočni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine, preko 28 m/s (>100 km/h) - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Video: Na Voždovcu palo drvo preko ulice od jakog vetra, saobraćaj otežan u ovom delu Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA