≫ 

Ušli smo u prvu diskoteku na Balkanu: Nisu joj odoleli ni Alen Delon i Pjer Karden

"DIskoteka kod Laze" koja se nalazila u Beogradu u Svetogorskoj ulici bila je centar noćnog života na Balkanu

  • 0

U emisiji Telegraf TV-a, "OVO NISTE ZNALI", otkrivamo vam priče koje samo retki znaju, vodimo vas na zaboravljena mesta i razotkrivamo vam čuda za koja sigurno niste znali.

Da li ste se nekada pitali od kada Beograd nosi epitet grada koji nikada ne spava i koji se decenijama izdvaja po bogatom noćnom životu? Šezdesetih godina prošlog veka, u Beograd su dolazila velika svetska imena, da osete atmosferu izlazaka u prvu diskoteku na Balkanu. Diskoteku su 1967. godine osnovali Milan Šećerović, Saša Nikolić i Brana Samardžić, po ugledu na parisku diskoteku “Castel”, koja postoji i danas. Kako u to vreme, nije bilo moguće postati privatni vlasnik, diskoteka je otvorena pod pokroviteljstvom Košarkaškog kluba Crvena Zvezda.

Vrata Doma Jevrema Grujića, koji je bio istaknuti srpski državnik i diplomata, predvodnik moderne Srbije, u kojem se nalazila diskoteka nam je otvorio Lazar Šećerović. On je za emisiju "Ovo niste znali" dočarao duh tog vremena, kako se izlazilo, šta se slušalo, kako su se mladići i devojke oblačili i ko je bio glavni na podijumu.

Sve o prvoj diskoteci na Balkanu pogledajte u videu na početku teksta.

Ovo niste znali.

Video: Uzbudljive tajne srpske istorije krije ova ulica u centru Beograda: Prva škola, koš, kafić na korzou

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA