Trudnice od 23 i 28 godina se bore za život: Primale lekove za sazrevanje pluća zbog porođaja

Načelnica anesteziologije dr Duška Ignjatović kaže da ne zna kako će se njihova borba završiti

  • 2
Trudnica, trudna žena, korona virus

Foto: Pixabay

Načelnica anesteziologije u KBC "Dr Dragiša Mišović" dr Duška Ignjatović izjavila je jutros da se u  toj ustanovi leči desetak trudnica i tri porodilje od korona virusa, koje su prevremeno porođene.

- Davali smo lekove da sazru pluća, da se uradi carski rez. Te trudnice se bore za život, '93. i '98. godište. Ne znamo kako će se ta borba završiti -  navela je načelnica anestezije u KBC "Dr Dragiša Mišović" za RTS.

KBC "Dr Dragiša Mišović" je gotovo dve godine u kovid režimu, a prema rečima doktorke non-stop je "puno od podruma do krova". Trenutno se leči više od 300 pacijenata, od kojih je 70 na intenzivnoj nezi.

Dodaje da mnogo faktora utiče na to da li će neko da razvije tešku kliničku sliku, ali da ima i mladih, pa i dece koja tokom lečenja zahtevaju kiseonik.

- Potvrđeno je da i potpuno zdravi ljudi mogu da je razviju i da se iz dana u dan urušavaju, mi radimo sve što imamo na raspolaganju, mi utičemo na taj tok bolesti, ali nekada ne možemo .  navela je dr Duška Ignjatović.

U poslednjih nekoliko dana u Srbiji je preminulo 9 trudnica i jedna porodilja od posledica korona virusa.

Video: Mirsad Đerlek: Ogorčeni smo jer su pojedini lekari nagovarali trudnice da se ne vakcinišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA