≫ 

Dan posle napada pacijenta na ekipu Hitne: "Oni su dobro, ne znamo kakve su psihičke posledice"

Pacijent je tražio da mu se doda nož, a potom je nasrnuo na tehničara Rajka

  • 8
Napad Doktor

Foto: Shutterstock, Milena Đorđević

Dan nakon što su njene kolege iz Hitne pomoći napadnute, doktorka Ivana Stefanović kaže da se fizički osećaju dobro, ali ne zna kakve psihičke posledice taj napad može ostaviti.

- Oni su i juče i danas fizički doro, e sad, kakve su psihičke posledice ostale, to ne znamo. To nije onaj očekivani svakodnevni stres, već neočekivani - da vas napadne neko kome ste vi dosšli da pomognete. Nadamo se da će ova osoba biti procesuirana jer ako ne bude, onda se svi mi plašimo da svako može da nas napade, a da za to ne odgovara - rekla je doktorka Stefanović.

Podsećamo, muškarac je juče oko 5 sati u Ulici Despota Stefana nasrnuo nožem na tehničara Hitne pomoći u Beogradu, a pre toga je dva puta zvao Hitnu zbog bola u grudima. Kada mu je ekipa Hitne došla na kućnu adresu, on je nasrnuo na njih.

Ekipu na terenu su činili tehničar Rajko Mirković i doktorka Vesna Subotić.

Pacijent je nož potegao na tehničara kada mu je, nakon što je počeo da kašlje, fino rekao da stavi masku. Tada je počeo da vređa ekipu, govorio da su budale što nose masku.

- Zatim je prvo tražio da mu se doda nož, a onda se sagao i uzeo ga sam. Sa njim su u tom trenutku bili sin i žena. Naša ekipa je pozvala policiju, a njemu je ponuđeno da mu dođe druga ekipa, što je odbio - ispričala je dr Ivana za naš portal.

Ovaj incident najooštrije je osudio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Poručio je da će država preduzeti sve da se svaki sličan slučaj maksimalno sankcioniše, kako do njih više ne bi dolazilo.

- Krajnje je vreme da se odlučimo da li hoćemo da nas leče profesionalci, lekari ili da verujemo društvenim mrežama i lažima koje se plasiraju! Zašto neko zove hitnu pomoć, ako ne veruje u tu medicinu? Naši medicinski timovi rade 24 sata, obučeni su i spremni da pomognu svakome ko ih pozove, ali fizičke napade, a posebno oružane onih koji misle da su pametniji od svih drugih, nećemo tolerisati - istakao je ministar Lončar.

Video: ​Pokušali da ga ubace u vozile hitne pomoći on im pobegao: Neće kod doktora ni za živu glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lina

    28. oktobar 2021 | 07:43

    Jao kako bih te ja udarila tako bolesnog po dzepu, i porodicu. Sram vas bre bilo.

  • Olja

    28. oktobar 2021 | 07:42

    Previse dopusteno, eto to je to je sve.

  • Ilija

    28. oktobar 2021 | 07:41

    To vam je jedan prosecan antivakser. Spreman da bije cak i ako te je sam zvao i ocekuje od tebe pomoc. Kako ovo zvuci? Ali istina je...nema teorije iza ovoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA