Još jedno dete u Klinici u Tiršovoj u teškom stanju zbog korone: Sada ih je troje

Doktorka navodi da je treće dete dijabetičar i da se nalazi na istom odeljenju gde se smeštaju kovid pacijenti radi lečenja

  • 7
Bolnica, bolesno dete u bolnici, ranjeno, koma Foto-ilustracija: Shutterstock

Na dečijoj Univerzitetskoj klinici "Tiršova" trenutno se nalazi troje dece sa teškom kliničkom slikom zbog korona virusa a trenutno stanje dve bebe koje se nalaze na mehaničkoj ventilaciji je i dalje kritično.

- Ove dve bebe o kojima smo već govorili nalaze na mehaničkoj ventilaciji za sada su stabilno. Vitalno ugrožavajuće stanje je kod ove bebe zato što zahtevaju intenzivnu negu i terapiju. Iako je sada teško proceniti, nadamo se da smo onaj prvi deo kada je njihov život visio o koncu uspeli da stabilizujemo ali sve dok ne budemo ih odvojili od mehaničke ventilacije i krenuli uzlaznim tokom, pričaćemo da su u teškom stanju jer i jesu - rekla je za TV Prvu Dr Snežana Rsovac.

Doktorka navodi da je treće dete dijabetičar i da se nalazi na istom odeljenju gde se smeštaju kovid pacijenti radi lečenja.

Da bi se predupredilo ovo doktorka savetuje da svako snosi pojedinačnu odgovornost a to podrazumeva držanje distance u zatvorenom prostoru i kada je mala distanca nošenje maski i na otvorenom, često pranje ruku i vakcinacija.

Dr Snežana Rsovac napomenula je nedavnu studiju koja je dokazala da su vakcinisani zaraženi od korone bolovali manje dana i da su imali lakšu kliničku sliku.

Video: Broj zaraženih beba raste: U kovid odeljenju za novorođenčad 50 obolelih, imunitet dece sve veći mit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    29. oktobar 2021 | 08:44

    Ljudiiiiii, ovi ladno veruju da su bebe bolesne jer su mame vakcinisane, a nisu. Jer ih nisi mogao puskom naterati.

  • Xd

    29. oktobar 2021 | 08:30

    Pa normalno kad se majke vakcinisu i zato se radjaju zarazene bebe

  • Srbin

    29. oktobar 2021 | 11:44

    Koliko je tesko obolele dece od drugih bolesti u Srbiji? Ne vidim da nesto pisete o tome! Nemojte ni o ovome,ne vredi vam nista!!!! Nista necete postici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA