≫ 

Na Sajmu nas je dočekao dugačak red za imunizaciju: "Ne znam zašto se tek sad vakcinišem"

U redu se čekalo oko 30 minuta

Ispred punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, danas su zabeleženi nešto veći redovi nego prethodnih dana.

Otišli smo na lice mesta kako bismo saznali zbog čega su građani tek sad odlučili da se vakcinišu. Ima li među njima onih koji su došli po drugu i treću dozu, i da li su ih redovi ispred hale iznenadili.

Mladić koji je stajao na kraju kolone i koji je ovde kako bi primio prvu dozu vakcine, rekao nam je da ni sam ne zna zašto nije došao ranije. Dodao je da će zbog gužve verovatno odustati, te će doći neki drugi dan.

Ispred njega je bilo dosta sugrađana koji su ovde zbog revakcinacije ili buster doze i koji ne mogu da odustanu od čekanja, jer su uzeli slobodan dan.

-  Druga doza, nisam očekivala ovoliku gužvu, bila je dosta manja kada sam bila da primim prvu dozu, ali moram to danas da uradim, jer sam uzela slobodan dan - kazala nam je mlada Beograđanka.

U redovima je bilo i dosta kineskih državljanja, a naleteli smo i na državljanku Hrvatske.

- Došla sam iz Hrvatske pre mesec i po dana, ali nije bilo Sputnjika za strane držljavljane, pa sam se odlučila za kinesku - iskrena je bila.

Pažnju nam je privukao momak koji je stajao nekoliko metara dalje, izvan reda, pa nas je zanimalo da li je on došao da se vakciniše.

Ispostavilo se da je na vakcinaciju doveo brata.

- Kod nas je dosta specifična situacija. Moj brat je osoba sa specijalnim potrebama i čekali smo da vidimo da li će da objave neke informacije o vezi sa tim licima. Za sada nema zvaničnih podataka. Jutros smo na dnevniku čuli da se obavljaju vakcinacije dece sa posebnim potrebama u domovima zdravlja. Odlučili smo se na taj korak, jer nemamo više šta da čekamo. Roditelji su vakcinisani, jer rade u zdravstvu, ostajem samo ja - objasnio je.

Prema rečima onih koji su stigli do ulaza u halu, u redu se čeka oko 30 minuta.

Video snimak pogledajte na početku teksta.

Video: Premijerka ima odgovor: Da li će deca do 11 godina u Srbiji dobiti vakcinu protiv korone?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA