Epicentar gastronomije u restoranu na Dorćolu: Potpuno novi fine dining na srpski način

Najbolji srpski proizvodi sa zaštitom geografskog porekla od sada se nalaze na meniju Filipa Ćirića, u restoranu Homa

  • 1

Ovih dana u restoranu Homa održan je pravi gastronomski spektakl u izvedbi maestralnog šefa Filipa Ćirića. Imali smo prilike da na jedan sasvim drugačiji način doživimo iskustvo zvano fine diningU saradnji sa Savezom Original Srbija i zaštićenim srpskim proizvodima sa geografskim poreklom nastala je prava eksplozija ukusa na tanjiru, koja je okupila najbolje gastronome čitavog regiona.

Osim ljubitelja pravih delicija, ovaj događaj okupio je i najbolje ugostitelje Beograda, šefove restorana i predstavnike medija, kojima je predstavljen novi koncept fine dininga - na pravi srpski način. Gosti su imali prilike da uživaju zlatarskom siru u hrskavoj korpici, na tampenadi od kalamata maslinama, sremskom kulenu iz kate sa pečenom cveklom u ulju od kima i u još devet fenomenalnih zaštićenih srpskih proizvoda, spakovanih u savršen zalogaj, uz odgovarajuća vina.

- Cilj ovog okupljanja je da najbolji budu rame uz rame sa najboljima, a to su: najbolji srpski proizvodi sa geografskim poreklom i najbolji ugostitelji, odnosno njihovi meniji. Nadam se da smo u tome i uspeli - rekao nam je Momčilo Đurić, autor projekta "Original u Homi".

- Kada bih morao da odaberem favorita od ovih jedanaest savršenih proizvoda sa kojima sam imao čast da radim, zaista bih bio u velikom problemu. Uživao sam igrajući se sa svih jedanaest podjednako i svakako će se nalaziti kao obavezne namirnice kod mene na meniju. Danas mi je misija, da kroz prezentaciju na tanjiru, dam sve od sebe da u to ubedim i drage kolege koji su ovde. - kaže Filip Ćirić, vlasnik i šef kuhinje restorana Homa.

Ko je sve uživao u sinergiji srpskih proizvoda i fine dininga, ali i nešto više o samom projektu "Original u Homi", pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    30. oktobar 2021 | 16:04

    Ovaki ja spremim dorucak da dete ponese u skolu, ko od ovoga moze da se najede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA