≫ 

Teška noć za Hitnu: Obeležili je kovid pacijenti, 131 intervencija, 13 na javnim mestima

Protekle noći dežurale su 22 ekipe, plus jedna pedijatrijska

  • 0
Hitna pomoć Foto: Marko Jovanović

Prema rečima dežurnog lekara beogradskeHitne pomoći, epidemijski talas korona virusa ne jenjava. Do 6 časova jutros bilo je mnogo intervencija zbog kovid pacijenata i noć su obeležili kovid pacijenti.

Protekle noći dežurale su 22 ekipe plus jedna pedijatrijska, a bilo je ukupno 131 intervencija, od čega 13 na javnim mestima.

Dogodila jedna saobraćajna nesreća, ali bez teže povređenih i jedna tuča u kojoj su učesnici pretrpeli lakše povrede koje su zbrinute u Urgentnom centru, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su nekoliko puta zbog slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi takvi slučajevi zbrinjavani su na odeljenju toksikologije VMA.

Kao i prethodnih dana i proteklih noći javljao se veliki broj Beograđana koji su žalili na različite simptome prehlada i gripa, a brojni hronični bolesnici, najviše hipertenzičari i psihijatrijski bolesnici raspitivali su se za savete lekara zbog pojačanih tegoba.

Povećan je bio i broj poziva astmatičara i kardiovaskularnih pacijenata, ali i onih koji su zvali zbog simpoma prehlade ili kovida.

Video: Ne znam zašto se tek sad vakcinišem: Na Sajmu nas je dočekao dugačak red za imunizaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA