≫ 

Ovo je nova mreža noćnih linija: Bolje pokrivena sela, više polazaka i nove linije

Po prvi put uvodi se okretnica Blok 20

  • 0

Noćni prevoz u Beogradu je godinama bio u rukama privatnih prevoznika, a tokom korone praktično doživeo je kolpas, kada je ukinut, a potom ponovo uveden u redukovanoj varijanti i to tako da umesto raznih privatnih prevoznika u njemu učestvuju GSP, "Lasta" i "Strela". Red u sistem noćnog prevoza biće uveden novim javno-privatnim partnerstvom, koje će obuhvatiti 29 linija, od kojih su neke nove ili produžene.

Konkurs je raspisan u drugoj polovini oktobra, a podrazumeva angažman 30 autobusa i 8 minibusa.

Red vožnje razikovaće se radnim danima i vikendom.

Novo je to da će autobus 27N, koji povezuje Trg i Mirijevo ubuduće saobraćati do Bloka 20 na Novom Beogradu. Linija 56N skraćuje se do Petlovog brda, ali se uvodi linija 531N od Trga do Rušnja. Linija 706N svraćaće na Galeniku, a 704N na Altinu.

Više neće biti polazaka sa Slavije - sve linije, osim 27N i 96N prolaziće preko Trga ili na njemu završavati vožnju. Tako će 601N polaziti sa Trga republike, a vožnju završavati u Jakovu, gde će stići vožnjom preko Bečmena. Autobus sa linije 308N polaziće sa Dorćola i preko Trga republike ići dalje ka Velikom Mokrom Lugu.

Na potezu "300" biće još promena. Sve linije polaze sa Dorćola, a uvodi se linija 303N koja će spajati Grocku i Begaljicu sa Trgom, ali preko Vrčina i Zaklopače. Minibusi 304N voziće od Dorćola do Ritopeka, a 307N (nova linija) od Dorćola do Vinče. Novost je i uvođenje solo autobusa na liniji 309N d Dorćola do Kaluđerice.

Nova je i linija 96N: Blok 20 - Borča.

Zglobni autobusi voziće samo na liniji 37N, a minibusi na sledećim linijama: 101N, 202N, 303N, 304N, 307N, 401N, 531N i 601N.

Na ostalim linijama radiće solo autobusi.

U konkursu nije naveden način tarifiranja i buduća cena prevoza.

Video: Vežbanje za film ili nešto sasvim treće: Neobična scena u autobusu br. 31.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA