U Studentskom gradu obeležen međunarodni dan čistog vazduha

Ustanova Studentski centar "Beograd", zajedno sa studentima, obeležila je i ove godine Međunarodni dan čistog vazduha akcijom sadnje drveća u Studentskom gradu

  • 1
Studentski centar Beograd Foto: Marko Stefanovic

Nastavak pošumljavanja podržali su predstavnici Studentskog parlamenta u Beogradu i Studentske konferencije Univerziteta Srbije (SKONUS), a ovom prilikom zasađene su 272 sadnice visokog drveća i žbunja i 615 sadnica cveća.

Zamenik direktora Ustanove SC "Beograd" Vladimir Cvijović istakao je da Studentski centar sa velikim zadovoljstvom podržava sve ekološke akcije studenata, posebno kada je reč o pošumljavanju, a sve u cilju stvaranja zdravije i lepše životne sredine, koja je ujedno i inicijativa ka daljem, odgovornijem odnosu prema prirodi.

Studentski centar Beograd Foto: Marko Stefanovic

Današnja akcija predstavlja nastavak procesa ozelenjavanja i hortikulturnog sređivanja studentskih domova, a od 2018. godine posađeno je oko 1.300 sadnica visokog drveća i žbunja. Ustanova Studenski centar "Beograd" nastaviće i u narednom periodu sa sličnim akcijama, kako bi studentima ulepšala prostor za život i rad i apelovala na važnost čuvanja životne sredine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lora

    3. novembar 2021 | 18:56

    Medjunarodni dan cistog vaztuha se obelezava u Beogradu?! Zasto kad u Beogradu nema cistog vazduha, vec zagadjenjog otrovnog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA