≫ 

10 meseci đaci ne mogu da koriste školski bazen: Bivši nastavnik "gazduje", odgovorio samo jednu reč

Zbog ovog slučaja pokrenuta su dva sudska postupka - jedan koji se odnosi na stara dugovanja (III osnovni sud), a drugi na postupak iseljenja (Privredni sud)

  • 5

OŠ "Branko Radičević" na Novom Beogradu jedna je od retkih koje mogu da se pohvale da imaju školski bazen. Ali, već skoro 10 meseci bazen je uzurpiran i škola nema nikakvu mogućnost da ga koristi.

Zakupcu je istekao ugovor, a zbog ranijih problema škola nije bila u mogućnosti da ga obnovi. Međutim, on se nije iselio, pa je slučaj završio na sudovima, a u međuvremenu škola plaća astronomske račune za struju, jer se voda u bazenu greje. Škola plaća i sve potrebne komunalne usluge...

- Nastupio je određeni pravni vakuum, mi čekamo sudsko rešenje o iseljenju. Zakup je istekao 15. januara i ostalo je veliko dugovanje - kazala je za "Telegraf" direktorka škole Suzana Lipić.

Dva problema su, kaže, dovela do toga da se ugovor ne obnovi: nagomilani dugovi i činjenica da je prostor ustupan na 24 sata, što je bilo neodrživo.

- Imali smo budžetsku inspekciju koja nam je predočila da ne može na taj način da se daje prostor u zakup. Nije bilo načima da produžimo zakup na način na koji se ranije poslovalo, to nije bilo u interesu skole i dece - objašnjava direktorka.

Inače, zbog komplikovanog održavanja bazena uobičajeno je da škole daju takav objekat u zakup. Tada se sa zakupcem potpisuju ugovori kako bi i đaci škole mogli da koriste bazen uokviru nastave ili vannastavnih aktivnosti, ali sada to nije moguće u OŠ "Branko Radičević", jer je ovaj bazen nezakonito uzurpiran.

Direktorka škole Suzana Lipić, OŠ Branko Radičević Novi Beograd Direktorka škole Suzana Lipić, Foto: Milena Đorđević

Zbog ovog slučaja pokrenuta su dva sudska postupka - jedan koji se odnosi na stara dugovanja (III osnovni sud), a drugi na postupak iseljenja (Privredni sud). Kako kaže direktorka, zbog troškova električne energije, grejanja i vode koji sada padaju na teret škole, moraće da se pokrene i treći postupak.

Zakupac bazena je nekadašnji nastavnik fizičkog vaspitanja Slobodan Rodić i već više od 30 godina gazduje bazenom. Saradnja je bila korektna sve do 2011. godine.

- On je 2011. prestao u potpnosti da plaća zakup. Novi direktor je 2015. potpisao dva ugovora s njim, ugovor o zakupu i ugovor koji se tiče otplate dugovanje. Dugovanja nije izmirivao u potpunosti i u jednom momentu prestao je da plaća - kazala je direktorka.

Slobodan Rodić Boda, zakupac bazena, odgovorio je na poziv "Telegrafa", ali čim smo mu se predstavili, završio je razgovor. Ljubazno je rekao samo jednu reč: "Doviđenja".

Bazen zakupac bazena Printskrin: Telegraf

Poslali smo mu pitanja u SMS porukama, ali odgovora još nema.

Video: Nikola je jedini đak u školi na planini kod Vranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    5. novembar 2021 | 14:37

    Neko ga štiti, inače se ne bi tako bahato ponašao.

  • Hana

    5. novembar 2021 | 14:59

    Moja skola nikad nismo kotistili bazen zbog direktora koje nije bilo briga za djake samo za njihov dzep Da se ne pravimo ludi

  • Acko

    5. novembar 2021 | 15:29

    Ja ne znam da li su ovi iz skole toliko nesposobni? Iskljucite im struju,grejanje,ispraznite bazen do pola preko noći i sami ce da izadju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA