≫ 

Pokretna kancelarija Vesića u Resniku: "Problem naselja su vodovod i kanalizacija"

"Mi ćemo tokom sledeće godine izaći sa tim planom i rešavati problem po problem"

  • 4
Goran Vesić Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je u okviru akcije „Beograd pobeđuje” svojom pokretnom kancelarijom obišao naselje Resnik na teritoriji opštine Rakovica gde je sa stanovnicima ovog dela grada razgovarao o problemima koje imaju i mogućnostima njihovog rešavanja.

Vesić je ovom prilikom istakao da je Resnik naselje u kome je dosta toga urađeno.

- Pre svega urađeno je preko 50 ulica koje su asfaltirane, uređeno je nekoliko staza i stepeništa, obnovljen je park u Ulici Aleksandra Vojnovića, sportski tereni u Ljubiše Jelenkovića. Uradili smo prvu i drugu fazu kanalizacije u Ulici Ljubiše Jelenkovića, a na proleće ćemo krenuti i sa trećemo fazom. Linija 506 je takođe pojačana, a promenjena je trasa linije 504 i uređena produžena linija 94. Treba mnogo stvari da se uradi i zato smo danas ovde - rekao je Vesić.

On je podsetio da je osnovni problem ovoga naselja izgradnja vodovoda i kanalizacije.

- Ovde ima dosta neuslovne kanalizacije i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” dobili su nalog da urade kompletne projekte za definitivno rešavanje problema kanalizacije i vodovoda na teritoriji Resnika. Mi ćemo tokom sledeće godine izaći sa tim planom i rešavati problem po problem. U međuvremenu ćemo reagovati na nekoliko problema gde ljudi nemaju vodu ili imaju slab pritisak jer su stare cevi te će ekipe vodovoda sa predstavnicima opštine Rakovica izaći i rešavati problem - rekao je Vesić.

On je istakao da su razgovarali i o tome da se nastavi druga faza uređenja Resničkog jezera.

- Prva faza je plaćena od strane ministarstva i čekamo da dobijemo sredstva sledeće godine kako bismo nastavili drugu fazu. Ovo će biti turistička atrakcija u Resniku i može da postane nova Ada Ciganlija. Pričali smo i o tome da se postavi lift ispod prolaza koje rade Železnice Srbije. Razgovorali smo i tome da se urade vodotokovi na teritoriji Resnika, a pre svega Sikiljevačkog potoka. Pričali smo i o tome da bude rešena Ulica 13. oktobra i raspisan je tender za rekonstrukciju vodovodne mreže. Tokom naredne godine radićemo opštinski uslužni centar ovde. Trenutno se rade opštinski uslužni centar na Labudovom i Petlovom brdu. Naša nova politika je da se trudimo da u naseljima koji imaju veći broj stanovika napravimo ovakav centar koji će da ima sve opštinske i gradske šaltere, a i mnoge republičke. Na taj način građani će moći da završe 90 odsto poslova tamo gde žive. Srećan sam što smo danas imali otvoren razgovor sa ljudima, a ovde dolaze svi i mogu da pitaju sve ono što ih muči. Nismo mogli da budemo na svakom mestu u Rakovici zbog kiše, ali sledeći vikend ćemo da nabavimo šator pa ćemo ići po svim mestima bez obzira da li imaju salu - objasnio je Vesić.

On je naglasio da ne odustaje od razgovora sa ljudima jer je to suština politike.

- Politika je jedino dobra ako je dobra za ljude, ako je danas bolje nego juče i ako će sutra biti bolje nego danas. Sada je u Resniku bolje nego što je bilo pre deset godina jer je mnogo problema rešeno, a sledeće godine mora bude bolje nego ove - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić je istakao da su zborovi građana mesto gde možemo da rešavamo konkretne probleme naših sugrađana.

- Grad Beograd je pomogao sa mesnom zajednicom Petlovo brdo i Labudovo brdo. Zahvalio bih Goranu Vesiću koji je rekao da će pomoći pri finansiranju druge faze Resničkog jezera. Tamo smo napravili odmaralište za naše sugrađane, parking ali nam nedostaju pešačke i biciklističke staze. Nadam se da ovo neće biti jedina poseta zamenika gradonačelnika Rakovici - rekao je Simić i zahvalio Gradu Beogradu i Goranu Vesiću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA