≫ 

Vesić: Grad Beograd podneo krivičnu prijavu zbog širenja lažnih vesti

Gradsko javno pravobranilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv M. D, osobe koja je putem društvenih mreža širila lažne vesti o tome da se pre nekoliko dana srušila stambena zgrada pored gradilišta u Južnom bulevaru, naveo je Vesić

  • 3
Zgrada, Vračar, Južni bulevar Foto: Telegraf

Grad Beograd podneo je krivičnu prijavu protiv M. D, koji je širio lažne vesti u vezi rušenja zgrade u Južnom bulevaru, naveo je na Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je naveo, gradsko javno pravobranilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv osobe koja je putem društvenih mreža širila lažne vesti o tome da se pre nekoliko dana srušila stambena zgrada pored gradilišta u Južnom bulevaru.

"Ova osoba je širenjem lažnih vesti izazvala uznemirenje građana čime je počinila krivično delo koje je propisano za širenje lažnih vesti i panike".

"Gradsko javno pravobranilaštvo podnelo je protiv iste osobe krivičnu prijavu zbog objavljivanja identiteta i slike gradske inspektorke i poziva na njen linč i ubistvo. Ovim činom je počinjeno više krivičnih dela", naveo je Vesić.

Video: Vesić: Grad se ne meša niti ima pravo da se meša u odluke Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    11. novembar 2021 | 22:08

    Sta se ovo desava? Za traceve krivicna prijava, za bahatost sa ugrozavanjem zivota i zdravlja ukori!

  • Mihailović

    12. novembar 2021 | 07:45

    Konačno da se reaguje na laži koje izazivaju paniku. Trebalo je tako isto postupiti na druge laži, kao da bolnice nemaju opremu za kovid. Ljudi se plašili i čekali kod kuće. Umirali jer se nisu na vreme prijavili zbog straha od izmišljenog lošeg stanja u bolnicama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA