• 5

Kontrolisane kovid propusnice u više od 800 objekata: Sankcionisano 11 osoba

U toku ove nedelje je više od 33 objekta sankcionisano, bilo je i pražnjenja lokala, kao i novčanog kažnjavanja

 • 5
Početak kontrole kontrola kovid propusnice

Foto: Telegraf

Rukovodilac sektora unutrašnje kontrole Sekretarijata za poslove komunalne milicije Beograda Ranko Šekularac izjavio je da je u srpskoj prestonici noćas izvršena kontrola kovid propusnica u više od 800 objekata.

Šekularac je za RTS rekao da je sankcionisano 11 osoba, a da je u šest objekata uočena nepravilnost, prenosi Tanjug. Upozorio je da svaki od objekata mora da ima odgovornog kovid redara, koji vrši kontrolu propusnica nakon 20 časova.

Šekularac je objasnio da je redar, ako zatekne osobu bez propusnice, dužan da je upozori da napusti objekat i ako to ne učini - da pozove komunalnu miliciju ili sanitarnu inpekciju.

Dodao je da takvih situacija za sada nije bilo.

Odgovorno je lice koje nema sertifikat, a odgovornost snose i redar i pravno lice. Kazna može biti 380.000 dinara za pravno lice, a za osobu bez sertifikata 5.000 dinara.

Govoreći o tome koliko je napisano kazni, Šekularac je rekao da je više od 33 objekta u toku ove nedelje sankcionisano, da je bilo i pražnjenja lokala, kao i novčanog kažnjavanja.

- Kada imamo prekomeran broj ljudi, gde je rizik od širenja virusa povećan, nalagali smo pravnom licu da se objekat isprazni. Ne piše se kazna, to je zaštitna mera da bismo potencijalni rizik sveli na minimum - objasnio je Šekularac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Kormilara bez

  13. novembar 2021 | 11:55

  Pun avion bez maski, organizuju se koncerti za NG, a ovamo zasedaju, uvode mere i cimaju narod.

  4
  0

  Podelite komentar

 • Milan

  13. novembar 2021 | 11:01

  Ovi u klubovima i kaficima stavrno sisu kako treba većina zatori u osam a mofu da rafe doke oće koa da je teško nekom konobara saviti da kontroliš te propusnice i godovo kako to funkcijoniše u Austriji.

  2
  3

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok