"Radno vreme je gotovo": Vozač GSP žurio u garažu i preskočio stanicu, zaboravio putnika, pa se još i ljutio

"Alo bre ti si kod mene došao u autobus. Alo bre, ovo je državno, ja radim za državu", rekao je u trenutku kada je bes dostigao vrhunac

  • 38

Umesto da vozi putnike do Zemun pošte, vozač autobusa 88 završio je vožnju stanicu ranije, kod Poljoprivrednog fakulteta, ugasio svetla i - krenuo ka garaži. Naš reporter nalazio se kod zadnjih vrata i kada je shvatio šta se dešava prišao je vozaču i upitao da li će da ga vozi za garažu, a on je počeo da viče.

Napao je rečima da naš reporter jedini nije izašao iz vozila, iako su svi to uradili, a mi smo uzalud pokušavali da mu objasnimo da se njegov glas nije čuo na kraju zglobnog autobusa. Incident se dogodio u vozilu JKP GSP "Beograd" danas oko 17.15 sati.

- Zašto ne bih ostao u autobusu? Vaše poslednje stajalište je Zemun pošta? Nije prvi put da se vozi jedan putnik do kraja - upitali smo ga. On je nastavio da viče, govorio da je njegova smena gotova i da će nas odvesti do garaže. Ceo razgovor tekao je kroz svađu, jer, nažalost, čovek nije spuštao ton i za svoje očigledne greške optuživao je putnika. Nije odgovorio na pitanje zašto je prekinuo vožnju pre poslednje stanice, nije želeo da da svoj službeni broj.

- Alo bre ti si kod mene došao u autobus. Alo bre, ovo je državno, ja radim za državu - rekao je u jednom trenutku.

- Ja idem za garažu, završio sam moje radno vreme - kazao je vozač.

"Kako ja da znam da je poslednja stanica?", upitao ga je naš reporter.

- Ja sam kazao lepo svima da je poslednja stanica, ti si ostao. Jesu svi izašli? Šta ću ti ja što si ti sedeo. Jesu svi izašli, prijatelju? Svi su izašli, a ti nisi izašao? Jesu sedeli pored tebe, a? Ne moraš da slušaš druge sad ideš u garažu. To što ti pričaš mene lično ne zanima, i nemoj da si bezobrazan. Jesam svima rekao 'Alo, zadnja stanica'. Jel tebi ne ide kroz vijugu što su drugi izašli - vikao je uvređen, kao da smo mu ušli u kuću, a ne u javni prevoz.

Naš put se, tako, odužio za oko pola sata, jer smo napravili neželjeni krug, samo zato što je on rešio da ide u garažu, ne poštujući trasu (druga mogućnost je da mu je to naredio dispečer).

Ako je već i ispraznio vozilo, trebalo je zaista da se uveri da niko nije ostao unutra, jer zaista je nemoguće da neko čuje njegov glas iz vozačke kabine.

Naš reporter, svakako, nije želeo u garažu, niti ekstra vožnju praznim vozilom, a ponajmanje da ulazi u konflikt sa čovekom koji ne razume najbolje svoj posao. Da je čuo, napustio bi vozilo, pa makar i zato što se vozaču žuri da ide kući. Srećom, vozač je popustio i stao je na prvom narednom strajalištu nakon svađe.

- Ja ću tebi stati na stajalištu, ali ti neću reći službeni broj, zato što si bezobrazan - rekao je.

Ovaj vozač načinio je pet propusta:

- Nije ispoštovao trasu (pod pretpostavkom da nije dobio instrukciju od OKC)

- Nije se uverio da su svi putnici napustili vozilo

- Nije hteo da kaže svoj službeni broj

- Svađao se sa putnikom za vreme vožnje

- Nije nosio zaštitnu masku

Zbog svih vozača koji pošteno rade svoj posao, umeju da komuniciraju s putnicima i poštuju pravila i kojima nije teško da završe vožnju na poslednjoj stanici, ovaj vozač zaslužuje da bude sankcionisan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA