≫ 

Jezero fekalija i rupe: Agonija stanara ulice na Zvezdari nakon rušenja "mršave" zgrade, još čekaju asfalt

Iz Gradske opštine Zvezdara za Telegraf ističu da se sređivanje asfalta u ovoj ulici planira i da će ga stanari ugledati u skorije vreme

  • 13

Sredite nam ulicu, očajni smo" - ovako glasi jedan u nizu vapaja stanara Ulice Svetozara Zorića na Medakoviću, koji već skoro dve i po godine čekaju da dobiju asfalt i prilaz ulazima dostojan prestonice. Njihova agonija krenula je 2019. godine, nakon rušenja čuvene beogradske "anoreksične" zgrade.

Dok su se mnogi, svojevremeno, smejali ovom "čudu" divlje gradnje, koje je ubrzo i srušeno, za stanare pomenute zvezdarske ulice počela je prava drama. Zidana konstrukcija "povukla" je ulicu, kanalizacione cevi su popucale, a od asfalta su ostale samo rupe i blato. 

Kako je za Telegraf.rs i potvrdila jedna od stanarki, koja živi u jednoj od zgrada, sve je krenulo od kako je "anoreksična" zgrada srušena.

- Posle rušenja nelegalne zgrade u Svetozara Zorića popucale su nam kanalizacione cevi, a pukao je i spustio se asfalt. I pored naših silnih molbi, ništa nije urađeno. Niko ne dolazi da nam asfaltira ulicu koja je puna blata koje unosimo u stanove - rekla je ona.

Kako objašnjava, i na zamenu kanalizacionih cevi, pomerenih rušenjem, čekali su neko vreme, da bi ih kasnije sanirali o svom trošku.

- Tim rušenjem je i naša ulica bukvalno pomerena, popucao je asfalt, a samim tim i kanalizacione cevi. Pošto nije bilo drugih mogućnosti, mi stanari smo skupili novac za popravku cevi, ali asfalt je ostao. Kao što se vidi, tu su sve same rupe i blato. Obraćali smo se komunalnim preduzećim i inspekcijama, kao i opštini. Izlazili su na teren i svi su se oglasili kao nenadležni. Na početku, kad se rušila ta zgrada, bilo nam je obećavano da će sve srediti kad poruše, ali ne, samo su otišli i na tome je ostalo - žali se ona.

Dalje navodi da je bilo situacija kada joj se kanalizacija vraćala i izlivala u kupatilo.

- Bilo je užasno. I ne samo za mene, to se dešavalo i komšijama u prizemlju.

Uz obećanje da će, kada srede sporne cevi, dobiti i asfalt, trudili su se da što pre skupe novac za njihovu sanaciju. Kanalizacione cevi su rekonstrusane pre oko mesec dana, ali rupe su ostale. Kao hladan tuš sačekao ih je i odgovor nadležnih.

"Zbog nepovoljnih vremenskih uslova radovi na rekonstrukiciji se odlažu. Svakako je u planu", stoji u odgovoru "Beograd puta" koji nam je pokazala stanarka, a koji joj je dostavljen u utorak. Sledeći dan, usledio je dodatni odgovor:

"Radimo po nalogu investitora, tako da odluke o početku, završetku ili odlaganju radova ne donosimo mi".

- To možda znači da ćemo morati da čekamo do proleća, a obećano nam je da će biti do Nove Godine - objašnjava stanar Rade M. i dodaje:

- Pogledajte na šta to liči. Ovde imamo ovo "jezero", tu su se do skoro izlivale fekalije. Kada krene da isparava širi se nesnosan smrad. O rupama da ne govorimo. Dešavalo se da oštetim auto, posebno kada sedne dvoje ljudi, pa malo ulegne.

I zaista, svude je blato, koje stanari, posebno u ovim kišnim danima, unose u svoje zgrade, stanove i automobile.

- Znate, gledali smo neki snimak od pre par godina. Ovde je bilo lepo rastinje, imali smo i lep pogled, a sada je ruglo - kaže stanarka sa kojom smo razgovarali i dodaje:

- Osećamo se nemoćno, kao da su nam ruke vezane.

"Asfaltiranja će biti u skorije vreme"

Iz Gradske opštine Zvezdara, pak, za Telegraf ističu da se sređivanje asfalta u ovoj ulici planira i da će ga stanari ugledati u skorije vreme.

- Rešavanje problema u ulici Svetozara Zorića jedan je od prioriteta Gradske opštine Zvezdara i ima indicija da će asfaltiranje ovog dela ulice biti urađeno u skorije vreme. U toku današnjeg dana biće održan sastanak na tu temu sa predstavnicima JKP "Beograd puta" kada ćemo raspolagati sa više informacija - objasnili su.

Podsećamo, rušenje bizarnog vrhunca divlje gradnje u Beogradu, takozvane "anoreksične" zgrade počelo je u aprilu 2019. godine. Sedam spratova, koji su nikli na obodu Medaković padine u Ulici Svetozara Zorića, stajalo je visoko i dugačko, a toliko uzano da ovo čudo nikad ne bi prošlo neopaženo.

Vrlo brzo postala je predmet ismevanja javnosti u oktobru 2018. godine, a gradilište je zatvoreno nedugo nakon što su njene slike "zapalile" društvene mreže i utvrđeno je da je u pitanju nelegalna gradnja.

Video: Bizarna drama stanara na Julinom Brdu: Svakodnevno nalaze ljudski izmet u hodnicima zgrade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajmo

    9. decembar 2021 | 20:27

    Javi se Gradolnacelniku.

  • dragan

    9. decembar 2021 | 21:19

    Vesica zovi te 🤣🤣🤣🤣

  • BULBULDER

    9. decembar 2021 | 23:40

    ZVEZDARA je od ruzveltove do gradske bolnice i od dimitrija tucovica do zvezdarinog stadiona sve ostalo ima svoje ime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA