≫ 

Održan prvi kviz "Saobraćajko" za osnovce: Učenici pokazali visok nivo znanja

U kvizu na temu poznavanja saobraćajnih propisa su učestvovala deca iz 13 beogradskih opština

  • 2
Kviz Saobraćajko Foto: Privatna arhiva

Prvo takmičenje učenika osnovnih škola uzrasta od petog do osmog razreda u kvizu "Saobraćajko" održano je u SC Šumice na Voždovcu.

Deca iz 13 beogradskih opština pokazala su veoma visok nivo znanja na temu poznavanja saobraćajnih propisa. Učesnici kviza takmičili su se na jedinstven način i odgovarali na setove pitanja koja su pripremili organizatori.

Najuspešniji takmičari dobili su vredne nagrade - bicikle, rolere, kacige, rančeve, knjige, zaštitnu opremu - a svi učesnici i škole zahvalnice.

Prvo mesto osvojili su učenici iz OŠ "Ujedinjene nacije" sa Čukarice, drugo OŠ "Vuk Karadžić" sa Voždovca, treće OŠ "Sveti Sava" iz Mladenovca i četvrto OŠ "Drinka Pavlović" iz opštine Stari grad.

Cilj takmičenja je pravilna saobraćajna edukacija dece i sticanje adekvatne saobraćajne kulture.

Organizatori projekta "Saobraćajko" su JP Putevi Beograda i Udruženje "Budimo bezbedni".

Svi učesnici takmičenja poštovali su epidemiološke mere.

Video: Usporite pored škole: MUP Srbije će kontrolisati saobraćaj od dana kada se đaci vrate u klupe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koleginica

    12. decembar 2021 | 11:03

    Čestitam deci iz OŠ,, Ujedinjene nacije’’,bili su ubedljivo najbolji!!!

  • Carica Sveta

    11. decembar 2021 | 21:39

    Decu treba učiti bezbednom ponašanju u saobraćaju kao veoma važnoj svakodnevnoj aktivnosti, naročito u urbanim sredinama. Ali treba ih na vreme naučiti i da umeju da zaustave saobraćaj, kada im neko narušava životnu sredinu, ugrožava opstanak onih koji žive na selima, na planinama, koji hrane sve nas u Srbiji, kada žele da ozruju reke ili ih stave u cevi ili pod hipoteku, kada od divnih vinogradarskih, voćarskih, stočarskih krajeva žele da naprave rudnike i umesto čarobnih proplanaka, šuma, polja, pašnjaka i livada, da svi dobiju mesto u rudnicima litijuma, bora , da ostanu bez svojih domova, vrtova, svojih radnih mesta koja su njihova i takva su već vekovima. Podrška svoj deci koja brane svoju dedovinu, očevinu, majčevinu. Svima koji brane Srbiju i znanjem i upornošću i hrabrošću, od rudarskih okupatora. I onih koji su čak i tokom pandemije, to iza leđa svom narodu i svoj deci u Srbiji to omogućili. Zato deca u Srbiji treba da znaju da kada porsstu i susretnu se sa takvom situacijom, moraju o smeju da se suprotstave okupatorima i nasilnicima. I svakom obliku tiranije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA