≫ 

Krizni štab prelomio: Obustavljena nastava na 48 sati u Obrenovcu

Obdaništa normalno rade

  • 4
škola, učionica Foto: Unplash/Ivan Aleksic

Na sednici Kriznog štaba GO Obrenovac doneta je odluka o obustavi nastave na 48 sati. Kako je za Telegraf.rs izjavio predsednik te beogradske opštine Miroslav Čučković nastavlja je obustavljena na dva dana dok Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) ne dođe na mrežu. 

Sve škole dobile su obaveštenje da zbog novonastale situacije sa grejanjem nastava u svim školama bude obustavljena u narednih 48 sati.

Odluka se odnosi na osnovne škole „Posavski partizani“, „Jefimija“, „Buda Davidović“, „Zmajevoj“, „Prvoj tehničkoj“, gimnaziji i drugim školama.

- Obdaništa će nastaviti redovno da rade - objavio je predsednik opštine Miroslav Čučković.

Kako je jutros izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, situacija sa vodom u Obrenovcu je normalizovana, a očekuje se da se reši i problem sa strujom.

- U Obrenovcu je najteža situacija, stigla je voda, deca tamo ne idu u školu, a očekujemo da TENT uspostavi grejanje tog grada - rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je za TV Pink rekao da je noćas na teritoriji grada Beograda bačeno 900 tona soli i 400 tona mešavine soli i agregata što se radi preventivno zbog leda. Naglasio je da gradske službe i preduzeća rešavaju svaku situaciju koja se prijavi i to u najkraćem roku. Ocenio je da je Beogradput uradio dobar posao na čišćenju ulica i puteva, i rekao da je juče na terenu bilo 3.142 radnika sa 814 mašina.

TV Mag javlja intenzivno se radi na normalizaciji dopreme uglja kako bi Obrenovac u najkraćem roku dobio grejanje.

„Elektroprivreda Srbije“ je obezbedila dovoljno električne energije i stabilnu isporuku prenosnom i distributivnom sistemu, navodi se u saopštenju EPS-a. Od trenutka početka isporuke toplotne energije sa TENT-a potrebno je 5 do 10 sati da kompletan toplifikacioni sistem bude u funkciji. Članovi kriznog štaba gradske opštine Obrenovac zasedaju od 8 sati jutros.

U toku noći je saniran kvar na vodovodu, tako da je vodosnabdevanje na području čitave opštine u potpunosti normalizovano. Od početka dana beleži se pucanje vodovodne cevi u Ulici Ace Spasića kod kućnog broja 166 u Bariču, gde će potrošači danas do 15 časova biti bez vode.

Zbog kvara na visokom naponu od juče su bez struje stanovnici Velikog polja i dela Trstenice. Očekuje se dolazak ekipe montera iz Beograda, koja će tokom prepodneva raditi na sanaciji kvara. U dispečerskom centru Elektrodistribucije Obrenovac kažu da ne postoji mogućnost alternativnog napajanja strujom navedenog dela opštine.

Sve raspoložive ekipe radnika JP ,,Beograd put", sa sedam vozila, od početka snežnih padavina neprekidno vrše čišćenje i omogućavaju prohodnost saobraćajnica prvog prioriteta.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obiće će danas u društvu vršioca dužnosti direktora EPS-a Milorada Grčića, Termoelektranu "Nikola Tesla A" u Obrenovcu. Po završetku posete i sagledavanju stanja očekuje se da će nadležni dati konkretne informacije u trenutnim problemima i stabilizaciji sistema.

Video: Da li će i koji učenici preći na onlajn nastavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA