≫ 

Zastrašujuć prizor u Zemunu: Fabrika se nakrivila, samo što se ne sruši, a u blizini igralište i škola

Stanari su u strahu od nedelje

  • 6

Deo nekadašnje fabrike u Zemunu opasno je nakrivljen - kao da će se svakoga trena obrušiti. Kako je naša kamera zabeležila na licu mesta, zgrada deluje prilično nestabilno. Osim što je nakrivljena, dosta zidova je i popucalo.

Poslednji put kada se pominjalo ime nekadašnje fabrike Impa u javnosti, pre više od jedne decenije, bilo je reči o spornoj privatizaciji.

Sada vam donosimo neverovatnu sliku. Primamljivih 30 ari placa u Ulici Marije Bursać, stoji iza zida, koji simbolično deli sudbinu ove bivše fabrike noževa. Deo zgrade opasno je nakrivljen i čini se da će se svakoga trena obrušiti.

Ovako stoji od nedelje kada je, pod teretom snega na njega palo drvo. Gradske službe su u međuvremenu drvo uklonile, a gradska inspekcija je postavila traku koja građane upozorava na opasnost. Zid se nalazi na svega 100 metara od dečijeg igrališta, u blizini je i škola, pa je to put kojim mnogo dece prolazi. Zato se stanari i plaše.

U Opštini Zemun tvrde da ovo nije u njihovoj direktnoj nadležnosti i da su oni uradili što su mogli.

- Situacija na predmetnoj lokaciji je takva da smo u nedelju uveče primetili da se zid do Ulice Milana Uzelca naslonio prema unutrašnjosti parcele, da se nakrvio, da preti ozbiljna opsanost da se to uruši. U dogovoru sa Parking servisom uklonili smo poslednje vozilo koje je parkirano - rekao je za RTS Gavrilo Kovačević, predsednik GO Zemun.

U dopisu Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada navodi se da je zid počeo da se ruši zbog dotrajalosti, neodržavanja i uticaja vremesnkih prilika i da se trakom obaveštavaju građani da postoji potencijalna opasnost.

Kako tvrde, istog dana upućen je hitan dopis Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima u cilju obezbeđivanja okoline objekta.

- Gradska građevinska inspekcija koja je u nedelju uveče izašla, obeležila predmetno mesto donela je rešenje o uklanjanju tog objekta, a s obzirom na to da su suvalsnici na parceli i Blumen marketi iz Aranđlovca i Gradski zavod za izgradnju Beograda, tražimo način da to uklonimo i to ćemo u najskorije vreme da učinimo - kaže Kovačević.

Video: Betonska ploča se odlomila sa zgrade i zgnječila džip, a zamalo i vlasnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • srdjan

    16. decembar 2021 | 12:42

    Zidovi se ruse jer su cigani godinama sekli unutrasnju metalnu konstrukciju. A sneg kada je pao obrusio je krov na unutra jer nista vise ne drzi zidove

  • Zlatka

    16. decembar 2021 | 12:10

    Lideri u regionu!😂

  • Dasa

    16. decembar 2021 | 12:34

    Zasto su ovo dozvolili...?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA