Prve nagrade za šampione bezgotovinskih transakcija na beogradskim pijacama

Na pijaci Palilula danas su prvi put uručene novčane nagrade zakupcima tezgi koji su imali najviše bezgotovinskih transakcija, u okviru Pilot projekta "Digitalizacija beogradskih pijaca"

  • 0
Dodela nagrada Foto: JKP "Gradske pijace"

Prvu nagradu osvojio je zakupac sa pijace Smederevski Đeram, sa ukupno 247 transakcija tokom novembra, drugo i treće mesto pripalo je zakupcima sa pijace Palilula, sa relizovanih 197 i 183 transakcije, dok su četvrto i peto mesto zauzeli zakupci sa pijace Kalenić, sa ukupno 161, odnosno 94 realizovane bezgotovinske transakcije. Pokazatelj da idemo u dobrom pravcu je činjenica da su pet dobitnika novčanih nagrada ukupno realizovali 882 bezgotovinske transakcije.

Od septembra 2021. godine, na tri beogradske pijace uvedene su značajne novine zahvaljujući Pilot projektu digitalizacije pijaca, koji je pokrenula Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Pilot projekat se realizuje uz podršku JKP "Gradske pijace", kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Kalenić, Palilula i Đeram, prve su u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Prvi put u Srbiji je kupcima omogućeno da kupljeno voće, povrće i druge proizvode na pijačnim tezgama mogu da plate, brže i lakše, platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu.

Dodela nagrada Foto: JKP "Gradske pijace"

Kompanije Mastercard i Chipcard, obezbedile su dodatnu pogodnost za sve učesnike u ovom Pilot projektu. Svakog meseca od 1. novembra 2021. do 31. oktobra 2022. godine, pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama, osvojiće novčane nagrade u iznosu od 12.000 dinara.

Zakupci tezgi koji su do sada uveli bezgotovinsko plaćanje na svojim prodajnim mestima, veoma su zadovoljni. Utisci su pozitivni, a kako ističu, potrošači sve više koriste platne kartice prilikom nabavke. Proces plaćanja se odvija brzo i jednostavno, što utiče na porast broja transakcija. Od septembra do sredine decembra meseca na 42 prodajna mesta realizovano je ukupno 4800 transakcija.

Partneri Pilot projekta "Digitalizacija pijaca", zadovoljni su realizacijom, kao i reakcijama kupaca i zakupaca. Očekuju da ovaj poduhvat neće ostati samo na Pilot projektu, već da će se uvođenje bezgotovinskog plaćanja proširiti i na ostale beogradcke pijace.

Privredna komora Srbije, JKP "Gradske pijace", kompanije Mastercard, Chipcard, Payten i Banca Intesa, čestitali su srećnim dobitnicima novčane nagrade i poželeli da i u narednoj 2022. godini budu još uspešniji u broju bezgotovinskih transakcija.

Beogradske pijace su na ovaj način postale mesta, koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja. Na pijacama Kalenić, Đeram i Palilula ukupno je instalirano 42 POS terminala, na 42 prodajna mesta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA