≫ 

Završen protest ispred Vlade Srbije, odblokiran saobraćaj

Iz Ekološkog ustanka su ranije najavili da će umesto blokada puteva, koje su organizovane protekla tri vikenda, danas u 14 časova održati protest ispred Vlade Srbije

  • 79
Protesti, vlada Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Građani i ekološki aktivisti, koji se protive projektu Rio Tinta u Srbiji, održali su danas protest ispred Vlade Srbije, na poziv pokreta Ekološki ustanak, sa kojeg je poručeno da će protest biti radikalizovan posle Božića, ukoliko do tada Rio Tinto ne bude proteran iz Srbije.

Bio je blokiran saobraćaj u Kneza Miloša i Nemanjinoj ulici. Na protestu nije bilo incidenata, a posle sat vremena, koliko je trajao skup, uspostavljen je saobraćaj.

Iz Ekološkog ustanka su ranije najavili da će umesto blokada puteva, koje su organizovane protekla tri vikenda, danas u 14 časova održati protest ispred Vlade Srbije i sedišta lokalnih samouprava u drugim gradovima u Srbiji.

Protestu u Nemanjoj pridružio se predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović koja će, u okviru Zeleno-leve kolone, zajedno sa Ekološkim ustankom učestvivati na izborima 3.aprila sledeće godine.

Neke od parola koje okupljeni drže su "Stop investitorima, spasimo prirodu", "Istinu, progovori državo"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manire se ćorava posla

    18. decembar 2021 | 16:10

    Idite kod Zorana Živkovića i protestujte! On je sve zamesio, a vaše sadašnje vodje koji su uzeli pare od tog Rio Tinta a vas guraju za po 100e.

  • Toni

    18. decembar 2021 | 15:38

    A taj zelenović i onaj buljavi petrović su glavni investitori ogrezli u muljanjima u Šapcu i Beogradu

  • Carica Sveta

    18. decembar 2021 | 15:56

    Ceo narod i cela Srbija je protiv rudnika litijuma. Nije bitno ko organizuje proteste. Ceo narod i cela Srbija je protiv izmena Ustava Republike Srbije. Sve uredbe, odluke, sve što je doneto u nedemokratskoj atmosferi, u senci pandemije, bezjavne rasprave, bez najšireg mogućeg društvenog konsenzusa, bez poštovanja suverene volje naroda, mora da se ukine. Ko je pitao domaće poljoprivredne proizvođače da li žele da ih ubije konkurencija iz tzv Otvorenog Balkana. Šta su to Vlada Republike Srbije i predsednik Srbije zamislili, da pomlate domaće stanovništvo ozrovima iz rudnika, a da hranu onda uvozimo iz okolnih zemalja. Da se uništi domaći elektroenergetski sektor, da se rascepka, rasproda, domaći rudari na kopovima da se pretvore u Vijetnamce, i da Srbija ostane bez energetske samostalnosti i stabilnosti. Kako su smeli da predaju Albaniji deo sistema na severu Kosova i Metohije. Svaka normalna zemlja i normalna vlast u ekstremnim vremenima brani resurse, granicu i narod. To bi trebalo da radi Vojska Srbije. Da brani ljude na Jadru i širom Srbije od rudarske litijumske mafije. Da zaštiti rudare i kopove uglja. Vodoizvorišta, poput Makiša. Jer lešinari sa svih strana sveta su se preko svojih lobista okomili na naše životne resurse koje moramo da sačuvamo za budućnost. I to mora da se uradi odmah. Nema rezervne zemlje, Srbija je jedina zemlja koju svi mi imamo. I to mora da se poštuje kao najveća svetinja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA