≫ 

Pojavili su se snimci požara u KCS iz drugog ugla: Radnici gledali kako nadire dim

U plamenu i jesu bile instalacije i to u sobi u kojoj je smešten server

  • 0

Pojavili su se novi snimci požara koji je jutros buknuo u zgradi Kliničkog centra Srbije, a koja je trenutno u izgradnji.

Podsećamo, 25 vatrogasaca sa 8 vozila gasilo je vatru koja je buknula na nivou -1, a cela zgrada napunila se dimom.

Srećom, niko nije povređen, a radnici su odmah evakuiasni. Ipak, neki od njih uspeli su da snime požar dok su još bili unutra.

Na snimcima se može videti kako je širenje dima izgledalo iz unutrašnjosti zgade.

Čuju se i komentari radnika koji kažu da im se čini da gori izolacija.

Kako su nam ispričali radnici, dim se više ne oseća, a sa radom su nastavili nakon pola sata.

- Svi smo dobro - potvrdili su nam.

U plamenu i jesu bile instalacije i to u sobi u kojoj je smešten server.

- Komandno-operativnci cenar VSB je u 8.14 minuta dobio dojavu da nešto gori u podrumu Kliničkog centra. Na lice mesta su odmah uključene adekvatne snage u vidu 8 vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca. Vreme stizanja je bilo veoma brzo, nekih 7 minuta. Dolaskom na lice mesta konstatovali smo da je požar na etaži -1, da gori jedna prostorija od 10 kvadrata, većinom elektrokablovi, u objektu koji je u izgradnji. Jako je bitno napomenuti da su svi radnici koji su bili na gradilištu evakuisani pre našeg dolaska, niko nije bio ugrožen, tako da na ovoj intervenciji po lokalizaciji možemo da kažemo da povređenih i smrtno stradalih nema - kazao je komantant VSB Miloš Majstorović.

U Kliničkom centru došlo je do do izbijanja manjeg požara, ali je brzom i adekvatnom reakcijom požar ugašen i stavljen pod kontrolu, rekao je za Tanjug ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je istakao da tom prilikom niko nije povređen. U pitanju je objekat novog Kliničkog centra Srbije, čija je izgradnja i rekonstrukcija u toku. Ministar Lončar je dodao da nije bilo opasnosti, niti panike, te da su svi radnici evakuisani na vreme, tako da povređenih nije bilo. Materijalna šteta je minimalna, kazao je on.

Video: Telegraf na licu mesta: Izbegnuta vatrena tragedija u Kliničkom centru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA