≫ 

Za manje od mesec dana počinje sa radom elektrobus linija broj 2: Povezaće srce starog dela grada

Na liniji će raditi 8 elektroautobusa sa prosečnim intervalom od 10 minuta

  • 2
Elektrobus Foto: Mateja Beljan/Pixabay

Trg republike po prvi put će biti povezan direktno sa Savskim trgom i Beogradom na vodi, i to novom elektrobus linijom EKO2, na relaciji Dorćol (25. maj) - Beograd na vodi.

U toku su završne pripreme za uvođenje ove linije, a prve putnike eko busevi prevoziće za oko tri do četiri nedelje.

Elektrobusevi će polaziti sa Dorćola, potom saobraćati Ulicom Pjarona de Mondezira, paralelno sa tramvajskom bašticom, a potom ulaziti u najstroži centar grada - prolaziće pored Studentskog trga i Trga republike, potom preko Terazija, pored Beograđanke, sve do Slavije gde će zaokretati ka Nemanjinoj ulici do Savskog trga. Vozila će, potom, nastaviti ka tramvajskom mostu, gde će se uključivati u Bulevar Vudroa Vilsona i kroz Beograd na vodi stizati do odredišta u zoni mosta Gazela.

Na liniji će raditi 8 elektroautobusa sa prosečnim intervalom od 10 minuta.

Trasa linije

BEOGRAD NA VODI – Bulevar Vudroa Vilsona – Zemunski put – Karađorđeva – Nemanjina – Slavija – Kralja Milana – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – Vase Čarapića – Studentski trg – Uzun Mirkova – Pjarona De Mondezira – Tadeuša Košćuška - SRC MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ

Linija povezuje srce grada, ukida se autobus 22A

- Ova trasa je povoljna sa aspekta bolje opsluženosti centralne gradske zone (Vasina ulica, Uzun Mirkova i Tadeuša Košćuškog) i na deonici od Slavije do Studentskog trga bi u potpunosti zamenila liniju 22A na kojoj rade vozila sa dizel motorima čime će se postići maksimalni ekološki efekat. Na oba terminusa su postavljene trafo stanice sa punjačima za vozila i trenutno je u toku postupak priključenja na elektromrežu nakon čega će se vršiti testiranje sistema i obuka vozača i od dužine trajanja ovih aktivnosti zavisiće tačan datum puštanja linije u rad, što po proceni može biti u naredne tri do četiri sedmice - objašnjavaju u Sekretarijatu za javni prevoz.

Video: Vesić: Uz metro, potreban nam je i centralizovan javni prevoz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA