• 3
 ≫ 

Advokati mogu da se vrate poslu: Viši sud suspendovao odluku Komore o obustavi rada

 ≫ 

Beogradski advokati su u obustavi rada od prošlog petka, 24. decembra

 • 3
Advokati, štrajk

Foto: ATA Images

Viši sud u Beogradu doneo je privremenu meru kojom je do daljeg suspendovao odluku skupštine Advokatske komore Beograd o obustavi rada beogradskih advokata.

To znači da beogradski advokati koji su u obustavi rada od prošlog petka 24. decembra, praktično od danas mogu da rade i postupaju u predmetima, prenosi Tanjug. Privremena mera je doneta po tužbi advokata Vladimira Cvejića za poništenje odluke skupštine AKB i na nju ne postoji pravo žalbe, pa će važiti do pravosnažne odluke o ovoj tužbi.

Skupština AKB donela je odluku o obustavi rada 21. decembra, mada veliki deo advokata sa njom nije bio saglasan. Mesec dana ranije skupština Advokatske komore Srbije izglasala da advokati iz cele Srbije ne stupe u obustavu rada.

Deo beogradskih advokata izglasao je obustavu rada i izneo zahteve koji se tiču izmena Zakona o parničnom postupku i dopune stava Vrhovnog kasacionog suda u vezi sa bankarskim sporovima.

Prema odluci Advokatske komore Beograd (AKB), koja je bila usvojena na vanrednoj skuštini u utorak 21. decembra beogradski advokati u danima obustave rada nisu učestvovali u postupcima pred sudovima i drugim organima na teritoriji cele Srbije.

To je prethodnih nedelju dana dovello do masovnih odlaganja suđenja u svim beogradskim sudovima i pred drugim organima, ali i u drugim gradovima u postupcima u kojima su bili angažovani advokati iz Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Dzo

  31. decembar 2021 | 16:19

  Sramna odluka suda. Medjutim, to nece spreciti advokate da nastave sa protestom. Donece novu odluku o obustavi sve dok zahtevi ne budu ispunjeni. U suprotnom, neka 250.000 gradjana spremi po 300e da plati bankama troskove postupka, jer je vlast (sudska i druga) poklekla pod pritiskom bankarakog lobija i pokrenuti postupci idu u smeru suprotnom od ustaljene visegodisnje sudske prakse, koja je zasnovana na zakonu.

  30
  4

  Podelite komentar

 • Ana

  31. decembar 2021 | 15:17

  Tako je na poso ili nema plate .

  5
  34

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima