≫ 

Otac nestalog Mateja dolazi u Beograd: Ne znam kako ga niko nije video, pomoć imam od Udovičića i Milanovića

Splićanin Matej Periš (27) je poslednji put viđen pre dva dana u noćnom klubu u Beogradu

  • 27
Matej Periš nestala osoba Foto: MUP RH

U medijima se oglasio Nenad Periš, otac nestalog mladića Mateja, koji kaže da je njegov sin u Beograd otputovao s prijateljima koje poznaje ceo život. Porodica moli sve koji imaju bilo kakve informacije o Matejevom nestanku ili trenutnoj lokaciji da se jave policiji, prenosi "Blic".

On je najavio da će danas doći u Beograd.

Na službenoj web stranici MUP-a posvećenoj nestalim osobama, Nestali.hr, objavljena je informacija o Splićaninu koji je nestao u Beogradu. Nestanak je prijavljen juče. Splićanin Matej Periš (27) je poslednji put viđen pre dva dana u jednom noćnom klubu u Beogradu. Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike s belim džonom.

Visok je 188 centimetara, jače je telesne građe, plave kose i očiju.

Matejeva porodica poslala je poruku javnosti: "Svaka nam je informacija zlata vredna. Ako nešto znate, molimo Vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima."

- Matej je inače miran momak i sportista. Diplomirani ekonomista, ne bi sam otišao a da se nikome ne javi - rekao je za Novu TV Matejev otac Nenad Periš, inače međunarodni vaterpolo sudija.

Mladić se nije javio roditeljima i isključen mu je mobilni telefon. Porodici se javila i hrvatska ambasada u Beogradu koja kontaktira s policijom. Nenad Periš kaže kako je njegov sin u Beograd otputovao s prijateljima koje poznaje ceo život. Oni su svi dali svoje iskaze policiji, a proveravaju se i nadzorne kamere kluba.

Kako dodaje Slobodna Dalmacija, otac nije bio za to da Matej čeka Novu godinu u Beogradu, ističući da mu je to prvi dolazak u srpsku prestonicu. Kako je Nenad Periš rekao za taj medij, znao je da nešto nije u redu čim su mu se Matejevi prijatelji obratili za broj telefona preko ćerkinog Instagrama.

- Nemerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda, bivši vaterpolist Igor Milanović i pomoćnik ministra za sport i omladinu Darko Udovičić, koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz našeg ambasade u Beogradu, iz beogradske policije... Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba "Gotik", gde je viđen oko dva i po iza ponoći - rekao je Matejev otac.

Dodaje i da ima nekih nejasnoća, te da mu je teško da složi delove slagalice.

– Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da niko od osoblja "Gotika" nije video kada je i gde je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tuče nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema – kaže Nenad Periš.

Ako imate informacije o Mateju Perišu, javite ih u najbližu policijsku postaju ili na broj telefona 192.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000: Danas je Međunarodni dan nestalih osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA