≫ 

Šta kažu iz kluba ispred kog je viđen Splićanin? Reku češlja policija i građani, nastavlja se potraga

Nadaju se pozitivnom ishodu

  • 13

Potraga za mladićem iz Splita, Matejem Perišem (27) koji je nestao 31. decembra, i danas se nastavila. Ispred noćnog kluba Gotik u Beton hali, pored kojeg je Splićanin poslednji put viđen, nalaze se građani i radnici koji su se uključili kako bi pomogli u traženju nestalog mladića.

Na terenu se nalazi rečna policija, koja češlja Savu, a kako saznajemo, proveravaju se i pontoni.

U klubu za Telegraf navode da će na sve insinuacije o ovom slučaju odgovoriti njihov advokat, kao i da se nadaju pozitivnom ishodu, odnosno da će Matej Periš biti pronađen.

Mladi Splićanin bio je u srpskoj prestonici sa svojim prijateljima povodom dočeka Nove godine, a iz kluba je, kako prenose mediji, izašao bez jakne.

Više verzija priče

 

Njegov otac Nenad Periš doputovao je iz Splita juče u Beograd. Prema jednoj verziji priče, mladić je, pošto je bila velika gužva ispred toaleta u klubu, izašao napolje da vrši nuždu, te se sumnja da je upao u reku.

- Matej je trenirao vaterpolo, bio je izrazito jak momak, sportista, nepušač... Mislim da apsolutno to njegovo stanje i njegova kondicija, znanje o plivanju i veštine, ne dolazi u obzir da bi pao u reku i da bi to bila okolnost koja može da dovede do tragičnog slučaja - rekao je Periš.

Prema drugoj verziji, kako su njegovi drugari ispričali, Matej je, kako su mislili, napolje izašao sa devojkom.

- U početku nismo pridavali značaj tome što ga nema, jer smo mislili da je otišao sa nekom devojkom. Vreme je prolazilo, tražili smo ga po toaletima i oko kluba. Otišli smo u apartman gde smo se smestili, a ujutru pravo u policiju. Sve vreme mu je ugašen telefon - rekao je drug nestalog mladića.

Kako su naveli, u toj noći, Splićanin je bio pijan.

- Nemoguće je da čovek od skoro dva metra samo nestane. Nismo se koškali ni sa kim, mada jeste obezbeđenje nekoliko puta dolazilo i opominjalo ga, a i nas, da ga smirimo. Bio je baš pijan - dodaje ovaj momak, takođe iz Splita.

Kako on objašnjava, pre nestanka, videli su Mateja da priča sa nekim.

Prema nezvaničnim podacima Informera, njega su "uhvatili" na nekim kamerama kako pokušava da zaustavi taksi u nekoj od ulica u strogom centru grada, mada niko sa sigurnošću ne može još uvek da potvrdi da je to on.

Video: Pojačana potraga za Matejem: Patrole pretražuju reku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    3. januar 2022 | 11:14

    ,,Biti bas pijan", nocu pored nadosle mutne i hladne Save nije nimalo bezazleno, bez obzira na sportsku gradju i utreniranost. Nadajmo se da ce momka naci zivog i zdravog.

  • Ana

    3. januar 2022 | 10:52

    Ne pije mi vodu priča ovih drugova. U, ostalom postoji snimak u klubu i van njega.

  • Komsinica Cica

    3. januar 2022 | 10:54

    Samo da je ziv negde, da se vrati svojoj porodici. Ali strahujem od losih vesti. Tuga..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA