≫ 

Otac Mateja Periša potvrdio da je na jednom snimku njegov sin: "Nade su mi sve veće"

Rečna policija već dva dana pretražuje Savu jer se sumnja da je Matej upao u reku

  • 77
Matej Periš potraga Foto-kolaž: Nikola Tomić, Društvene mreže

Matej Periš iz Splita nestao je 31. decembra oko 2.30 u beogradskom klubu Gotik, nakon čega je počela potraga za njim. Njegov otac Nenad Periš kaže da mu jedan snimak objavljen na portalima daje nadu da mu je sin živ.

Iako su hrvatski mediji najpre preneli da je otac rekao da se Matej nalazi na dva snimka, on je to demantovao, piše Index.hr.

- Ne znam zašto je Slobodna Dalmacija to objavila, ali nije na svim snimcima koji su se pojavili Matej. Uz snimke na kojima je on se dovode u vezu i neki koji nisu ni u kakvoj vezi s Matejem i ne znam zašto se to radi. Ja za snimak na kom neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njemu Matej. Uopšte ne verujem da je to snimak od te večeri. Ja sam se interesovao jer me je zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stepeni. Ja sam vaterpolista, ceo život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stepeni ni u ronilačkom odelu, kamoli bez - rekao je za Index.hr.

Video: Kapetan rečne plovidbe otkriva surove detalje potrage za mladićem iz Splita

Kako je objasnio, njegov sin jeste na snimcima na kojima trči i zaustavlja se.

- To mogu da vam potvrdim. Dalje ne želim to više da komentišem. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimaka, samo otežava potraga. Ti policajci moraju da se probiju kroz šumu snimaka, sve to da pregledaju, takve stvari im sigurno ne pomažu. Još jednom želim da iskazažem veliku zahvalnost MUP-u Srbije, mislim da vrlo profesionalno rade svoj posao - rekao je i dodao da je bitno da istraga ide u pravom smeru i da Matej bude pronađen.

Kako je rekao, kad je dolazio u Beograd imao je loš osećaj da se situacija neće dobro završiti, ali ističe da su njegove nade, kako vreme prolazi, sve veće.

- Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažovala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da prostor može da se ogradi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potrebno angažovanje ronilaca. Pohvaljujem sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovde u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao - rekao je Periš.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Video: Beograđani se uključili u potragu za mladićem iz Splita: Policija pretražuje reku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zasto se nerviram?

    3. januar 2022 | 18:57

    Ajde dijete pojavi se ,obraduj ovoga svoga oca ,a i majku da joj sunce sine.A ja da dodjem pa da te dobro izmlatim.Boze pomozi!

  • Nosmoking

    3. januar 2022 | 18:43

    Pa nznm zaista sta reci..ako je to on. Kao da se bas bas uradio, tako je izgledao...i onda taj lik koji trci sa njim, ko je to... Bele patike a rekose da su crne.. Pa cak i da je tako, daj Boze da je plivanje zavrsilo izlaskom iz vode.. Sve u svemu, ljudi moji, kao da mi je rod, toliko se nadam da ce prica imati srecan kraj da ne mogu to objasniti...

  • Vela

    3. januar 2022 | 19:40

    Da ga nadjes zivog I zdravog. I Onda da ga nalupas ko vola u kupusu. Batina je iz raja izasla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA