≫ 

Brodić češlja reku, ronioci pretražuju teren, nađeni predmeti? 5. dan potrage za mladićem iz Splita u Beogradu

Tokom jučerašnjeg dana su se pojavili snimci sa nadzornih kamera na kojima je navodno nestali mladić

  • 8

Potraga za Splićaninom koji je nestao u Beogradu između 30. i 31. decembra nastavljena je i danas. Jedan brodić obilazio je područje u kom je, kako se sumnja, Matej Periš (27) upao u Savu, a nakon nekoliko sati su i ronioci počeli da pretražuju teren, kako javljaju reporteri Telegrafa. Mladić je nestao nakon što je izašao iz kluba "Gotik", i iako su se pojavili snimci na kojima se vidi kako mladić trči, zaustavlja taksi i pliva u Savi, njegov nestanak i dalje je misterija.

Video: Peti dan potrage za mladićem iz Splita koji je nestao u Beogradu: Telegraf na licu mesta

Kako javljaju neki mediji, na licu mesta se spominje predmet koji je navodno nađen u loncu za cveće, navodno se radi o patici. Ova informacija još nije zvanično potvrđena niti je utvršeno kome pripada.

Prema nezvaničnim informacijama, nađen je i pikavac u žardinjeri koji je navodno poslat na forenzičku analizu.

Prijatelji koji su iz Hrvatske došli sa Matejem u Beograd, poligrafski su testirani, prošli su ispitivanje, pa su se vratili za Hrvatsku, prenose mediji.

Od trenutka prijave nestanka za njim traje potraga i slučaj s velikom pažnjom prate i hrvatski i srpski mediji. Mnogi su izrazili podršku Matejevoj porodici i prijateljima, a ima i građana Beograda koji žele da pomognu kako god mogu.

Periša traže policija i rečna policija, a akcija potrage juče se intenzivirala. Tokom dana su se pojavili snimci sa nadzornih kamera, a Matejev otac potvrdio je da se njegov sin nalazi na jednom od njih.

Prijatelji koji su se s Matejem zabavljali u klubu "Gotik" u Beogradu kažu da ga nakon 2:30 ujutro više nisu videli. Glavne informacije su dolazile upravo od njih. Sugeriralo se da je mladić možda upao u Savu nedaleko od kluba, jer je išao da obavi nuždu zbog gužve u WC-u. Time se objašnjavala činjenica da je mladić ostavio jaknu u garderobi. Postojao je i jedan snimak na kom se navodno vidi Matej Periš koji silazi prema reci.

U ponedeljak se pojavio čitav niz snimaka. Na njima se vidi mladić jače telesne građe u majici kratkih rukava, tamnoj odeći i belim patikama kako trči raznim ulicama koje se nalaze bliže ili dalje klubu u kojem su se mladi Splićani tu večeri zabavljali. Snimke je potvrdio Matejev otac Nenad Periš.

Video: Jončić iz MZO u potrazi za Matejem: Za sada još nismo našli nikakav trag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    4. januar 2022 | 11:43

    Nije mi jasno, ova reka je kao po mulju da se vozis, ne vidi se nista zivi. Nije to more pa kao gledas sa broda i vidis dno ili da nesto ima. Pritom gomila djubreta pliva u njoj, ne razumem ako mu neki deo tela nije isplivao kako misle da ga uoce u tom blatu

  • zeljko

    4. januar 2022 | 10:51

    al' se ubili od potrage!! jel' to brodic ili ribarski camac?

  • Srbija

    4. januar 2022 | 12:59

    U Savi i Dunavu postoje somovi od 100kg,ogromne ribe i ta teorija treba da se uzme u obzir nažalost😔😔😔😔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA