≫ 

Matejev otac uveren da će se u Split vratiti sa sinom: ''Zato sam tu, ne odlazim odavde bez njega''

Hrvatski medij ističe da će najavljeno pogoršanje vremena uticati na potragu

  • 37
Gotik, Nenad Periš, Otac nestalog mladića Foto: Nikola Tomić

I dalje traje potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem u Beogradu.

- Ni osmi dan nema nikakvih novih informacija. Policija je pretraživala dio ušća Save u Dunav. Mogli si su se ponovo videti brodovi rečne policije i žandarmerije, ali jasno je vidljivo da se potraga obavlja slabijim intenzitetom, a za danas se polako privodi samom kraju - kazao je reporter Dnevnika Nove TV, koji je razgovarao i s Nenadom Perišem, Matejevim ocem, a on je zahvalan policiji na angažmanu, prenosi Dnevnik.hr.

- Puno toga je izašlo, ima i stvari koje su pogrešne, ima nekih pogrešnih snimaka, ali policija ima svoj put i plan i ona radi, kako vidim, po protokolu koji je organiziran i usmeren prema cilju. Puno stvari se događa, ne bih iznosio detalje koje znam, ali verujte mi nebitne su za javnost, to su sve neke metode - kazao je Nenad Periš, koji je podsetio da su mu uzeli uzorak DNK kako bi mogli proveriti i te stvari.

Matej Periš nestala osoba Foto: MUP RH

Uveren je da će sa svojim Matejem vratiti u Split, kako je više puta ponovio, ''sto posto'': ''Zato sam tu, ne odlazim odavde bez njega. Svi koji imaju decu mogu razumjeti što govorim''.

Sljedećih dana na potragu će uticati vremenske prilike jer najavljeno je pogoršanje vremena.

- Svi se ovde nadaju da će potraga biti na bilo koji način okončana'', kazao je hrvatski novinar: ''Dobio sam potvrdu iz srpskog MUP-a da je veliki broj policajaca u petak raspoređen prema Pančevu i Smederevu. Takođe razgovarao sam s lokalnim ribarima i oni su svi dobili Matejevu sliku i napomenu da obrate pažnju ako bilo što sumnjivo zateknu na reci i da sve odmah prijave policiji''.

Video: Sedmi dan potrage za nestalim mladićem iz Splita: Rečna policija i dalje češlja reku

Završen osmi dan potrage

Novinar TV Pink Mladen Mijatović večeras je u "Nacionalnom dnevniku" rekao je da je potraga nastavljena jutros u 7 sati, a da Matej još uvek nije pronađen. Zvanično, njegovi prijatelji prijavili su nestanak i od tog momenta svi resursi MUP-a angažovani su kako bi mladić bio pronađen.

Danas se pretraživao Dunav, od ušća, nizvodno uz levu i desnu obalu Dunava i radila se pretraga preko teritorije Starog grada, Palilule, Grocke, pa sve do Smedereva. Rađena je i pretraga uz obalu koja obuhvata PU Pančevo, do granice PU Smederevo. Mateja nije u reci, dodao je Mijatović, kao i da su policajci kontrolisali priobalje.

Video: Inspektor policije o misterioznom taksisti koji je poslednji video Mateja: Trebalo bi ga ispitati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roditelj

    7. januar 2022 | 20:40

    Presveta Bogorodice Ti si majka, ucini cudo, vrati roditeljima njihovo dete. Molitvama svih svetitelja Gospode Isuse Hriste smiluj se na gresnog slugu svog Mateja i vrati ga na radost njegovoj porodici i nama.

  • Dragan

    7. januar 2022 | 20:00

    SVI SE MOLIMO I IŠČEKUJEMO! VERUJTE!! TAKO BI ME TO OBRADOVALO, KAO DA MI JE ROD. KAD VIDIM OCA, NIJE MI DOBRO!!!

  • Lena

    7. januar 2022 | 20:22

    Meni srce puca zbog ovog coveka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA