≫ 

Kriminolog: Matejevi prijatelji mogli bi rešiti misteriju. Znaju s kim je pričao, da li je imao neprijatelja

Mladići koji su bili u Matejinom društvu verovatno znaju sa kim je pričao, sa kim se dopisivao, kao i da li je imao nekoga u Beogradu

  • 14
Kriminolog Aleksandar Stevanović, Mateja Periš Foto: Privatna arhiva, MUP RH

Drugovi nestalog Mateja Periša (27) mogli bi dati odgovor na mnogobrojna pitanja i time odgonetnuti zbog čega je mladi Splićanin napustio beogradski klub "Gotik" i otrčao u nepoznatom pravcu u noći između 30. i 31. decembra, kaže za Telegraf.rs kriminolog Aleksandar Stevanović iz Instituta za kriminološka istraživanja.

- Prošlo je 11 dana od kada je nestao mladić iz Hrvatske. Njegovi drugovi bili su ti koji su ga poslednjeg videli i sa njim komunicirali. Oni verovatno znaju sa kim je Matej pričao na mobilni telefon, da li je u Beogradu možda imao poznanika, da li je možda imao neprijatelja, da li ga je nešto mučilo, kako se ponašao od kada je došao u klub kao i to šta je pio to veče - kaže Stevanović.

- Uveren sam da bi se u ponovnom razgovoru sa njima moglo saznati nešto više o Perišu. Možda postoji nešto što su zaboravili da kažu i što se njima čini običnim stvarima, a što bi istragu možda pomerilo sa mrtve tačke. Svaka informacija verujem da bi inspektorima mnogo pomogla. Ovo se može definisati i ako apel svima njima da ponovo razmisle o komunikaciji i ponašanju njihovog prijatelja pre nestanka - tvrdi kriminolog.

Stevanović je uveren da se telefon mladog Splićanina nalazi u vodi i da je iz tog razloga bez signala.

- Samo u slučaju kada se mobilni telefon nalazi u vodi, on je onesposobljen da šalje signale. O tome da li je i on upao sa njim u Savu ne bih mogao da govorim jer ne postoje dokazi za tako nešto - tvrdi Stevanović.

U svojoj karijeri Aleksandar Stevanović nije imao sličan slučaj kao što je nestanak mladog Splićanina.

- Sećam se da je pre desetak godina dva tri dana trajala potraga za Francuzima. Njihov avion pao je u oblasti Homoljskih planina. Kako je predeo bio nepistupačan trebalo nam je vremena da ih lociramo i dođemo do njih - tvrdi Stevanović.

Matej Periš (27) je nestao u noći između 30. i 31. januara nakon što je to veče bio u klubu “Gotik” na savskom šetalištu u centru Beograda. Potraga za mladićem traje već 11 dana. Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražio da u Beograd uputi ekipu hrvatske policije, koja bi pomogla u potrazi za nestalim Splićaninom Matejem Perišem i dodao da su oni na putu.

Video: Inspektor policije o misterioznom taksisti koji je poslednji video Mateja: Trebalo bi ga ispitati

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    10. januar 2022 | 21:24

    Momci su prijavili nestanak ujutru u deset, pa je policija preduzela korake popodne, veoma kasno prijavljeno, znači ako ste sa nekim na piće i taj ga nema iz toaleta da se vrati, valjda ce te nešto preduzeti,pozvati ga telefonom, prijaviti obezbedjenju, izađete iz lokala da ga potražite, možda mu se slosilo, velika NE odgovornost od strane drugara...

  • Sloboda

    10. januar 2022 | 22:20

    Prijatelji koji su totalno zakazali. Pa nakon pola sata ako im se drug nije pojavio trebali su najnormalnije odmah da ga potraže. Neverovatna mi je njihova priča ne drži vodu .

  • Vesna

    10. januar 2022 | 23:49

    Pomno pratim ovaj slucaj, kao roditelj nemam teksta na celu jako misterioznu pricu. Sigurna sam da drugovi znaju dobar deo pozadine, pa cak i da Matej zeli svesno da pobegne od svega i od svih. Da ne pricamo o drugoj strani cele te price koja je kao horor film! Mnogoooo je toga necistog, misterioznog....Jedno nikada necu shvatiti, da npr drugaricu koje nema satima ne potrazim. To je van svake pameti i razuma !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA