≫ 

Pojavila se slika iz kombija na putu ka Beogradu: Matej nasmejan sa 6 prijatelja krenuo iz Splita

Otac nestalog Splićanina tvrdi da je poznavao drugove svog sina i da ih je poštovao kao svoju braću

  • 13
Mateja Periš kombi Foto: MUP RH, Shutterstock

Nasmejani Matej Periš (27) u kombiju dok se vozi ka Beogradu sa još svojih šest prijatelja 30. decembra prošle godine jedna je od poslednjih napravljena uoči njegovog nestanka.

Na selfi fotografiji ne može se zaključiti ništa sporno, sedmorica momaka deluju nasmejano i zadovoljno.

Kako prenosi Hrvatski Večernji list, grupa od sedam mladića iz Splita prvo je automobilima otišla u Zagreb, a zatim su tamo unajmili kombi kojim su krenuli u Beograd gde su iznajmili apartman.

Matejin otac Nenad Periš rekao je za medije da je "njegov sin svoje drugove gledao kao braću". Da neke od njih zna iz osnovne škole.

Srpska policija u saradnji s Interpolom sprovodi istragu na kopnu i u vodi, a na terenu su psi tragači, forenzičari, profesionalni ronioci, ali i volonteri.

Javnosti je već poznato da su u ovoj ekipi bila dva brata koja su već imenom i prezimenom govorila za medije. Navodno je reč o sinovima poznatog splitskog preduzetnika. Jedan od njih studirao je na zagrebačkom PMF-u i sedi odmah do vozača dok drugi brat sedi do Periša. Osim njih i Mateja u kombiju su bila još četvorica mladića između 25 i 29 godina.

Sama fotografija govori da je reč o opuštenoj atmosferi koja ničim ne odaje bilo šta sumnjivo.

Detaljno su pretražene biografije svih prijatelja iz kojih proizlazi da su svi obrazovani ili sportisti. Mladić koji sedi u poslednjem redu skroz desno završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije i njegovi poznanici su za hrvatski Večernji list rekli da je iz uredne i ugledne porodice, a otac mu je vlasnik dobrostojeće građevinske i projektantske kompanije. On je Periša poznavao iz gimnazije Vladimir Nazor gde su zajedno išli u školu.

Momak do njega završio je srednju Tehničku saobraćajnu školu, te se profesionalno bavio rukometom, a tokom karijere je igrao čak i za nemačke klubove. Trenutno je zaposlen kao radnik na splitskoj železnici i još uvek igra rukomet u jednom klubu niže lige.

Mladić za volanom pohađao je splitsku matematičku gimnaziju, ali nema saznanja da li je obrazovanje nastavio. Prema nezvaničnim informacijama, u kombiju u drugom redu s leve strane bio i Matejev prijatelj o kojem se zna da je profesionalno igrao mali fudbal.

Video: Jurić: Za istragu nestalog mladića iz Splita ključni snimci neprikazani u javnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Će če

    11. januar 2022 | 11:06

    Mutna mi je slika,a mutni su mi i ti prijatelji.Nešto oni znaju što mi ne znamo

  • Baka

    11. januar 2022 | 11:09

    Samo da ga nađu živog, kao i sve ostale nestale

  • M. K. YU!

    11. januar 2022 | 11:01

    Pustite to.. Imali šta novoga o mladiću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA