Policija će čuvati pružni prelaz u Batajnici: Ovde su građani protestovali, neće biti ukinut

Nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja preko postojećeg pružnog prelaza biće regulisano od strane ekipa saobraćajne policije i komunalne milicije

  • 3
Pruga pod snegom Foto: Pixabay

Nakon negodovanja građana zemunskih naselja Šangaj, Busije i Ugrinovci, zbog zatvaranja putnog prelaza u Batajnici, doneto je rešenje kojim se omogućuje nastavak saobraćaja ovim putem, ali uz određene prekide za vreme trajanja testiranja brze pruge.

U kabinetu ministra Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića održan je sastanak kojem su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, pomoćnik predsednika Gradske opštine Zemun Milan Milisavljević, predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i predstavnici Akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom ”Infrastruktura železnice Srbije” na kojem je dogovoreno da postojeći pružni prelaz neće biti zatvoren do daljeg za putnička vozila, ali i da će se na dnevnom nivou vršiti test vožnje trasom brze pruge.

Nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja preko postojećeg pružnog prelaza biće regulisano od strane ekipa saobraćajne policije i komunalne milicije. Mole se vozači teretnih vozila da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na pruzi saobraćaj je trebalo u potpunosti da se preusmeri na novoizgrađenu obilaznicu.

Inače, preko ovog prelaza, koji je napravljen kao privremena varijanta, devijacijom kolovoza (velika krivina), ne prolaze autobusi i kamioni, što je olakšavajuća okolnost.

Prigradske linije su skraćene, a pašaci do njih dolaze koristeći bezbedan prolaz ispod perona železničke stanice.ž

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jole

    11. januar 2022 | 10:06

    Ta naselja su uglavnom građena bez dozvole i sada se još nešto bune njihovi stanovnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA