≫ 

"Ništa ne ukazuje da je nestanak Mateja Periša posledica nasilne radnje, ne možemo reći da je ušao u vodu"

- Mi možemo reći da je osoba koja je obučena kao Matej došla do vode, ne može nijedan policajac reći da je on ušao u vodu - rekao je načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac

  • 6
Matej Periš nestanak potraga reka policija klub Gotik Foto-montaža: MUP RH, ATA Images

Nakon što je proveo dva dana u Beogradu u razgovoru sa predstavnicima srpske policije oko nestanka Splićanina Mateja Periša (27), danas se u Hrvatskoj obratio načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac.

- Ništa ne ukazuje da bi njegov nestanak bio posledica bilo kakve nasilne radnje - rekao je Gerovac.

- Sve smo snimke pregledali. Svaka sekvenca gde se on mogao ispratiti na kamerama, srpska policija je pregledala. To su sati i sati materijala, to je veliki posao. Mi možemo reći da je osoba koja je obučena kao Matej došla do vode, ne može nijedan policajac reći da je on ušao u vodu. Zašto je on trčao, da li je išao na bankomat, ili je razgledao Beograd, to je nepoznanica. Bilo bi neozbiljno da se bavim spekulacijama. Snimak je autentičan, o tome da li neko pliva u Savi ili ne, to je predmet diskusije. U to ne bih ulazio - dodao je.

Kako je rekao Gerovac, Matej i njegovo društvo nisu bili ni u kakvom sukobu u klubu, niti van kluba.

- Srpska policija je zaista preduzela sve što je mogla. Od prvih mera, pretrage terena, uzimanja video nadzora. Sa svim tim postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali ne mogu o tome govoriti, jer se istraga o tome vodi. Neke verzije koje su postojale na početku su isključene.

Hrvatska policija će preduzeti određene radnje koje nam mogu pomoći u delu nestanka, dodao je Gerovac.

- Prijatelji su krucijalan izvor informacija jer su bili s njim. Mi tek moramo utvrditi ko su misteriozni Zadrani, da li su oni bili tamo, pa nam oni iz neke druge perspektive mogu reći šta se tamo dešavalo.

Hrvatski MUP drži konferenciju Printskrin: index.hr

- Najiskusniji srpski inspektori su uključeni u slučaj, to su profesionalci. Što se tiče tehnike, raspolažu svom neophodnom tehnikom koja je uključena u potragu za Matejem. Sve što oni imaju je uključeno u potragu. Pod pretpostavkom da je završio u vodi, obavestili su sve Policijske uprave, sve susedne zemlje, sve su alarmirali da dodatno pojačaju svoje potrage. Srpske kolege su čak kontaktirale proizvođača mobilnog, zbog lokacije, toliko daleko su otišli u potrazi.

Kako je rekao, saradnja sa policijom iz Srbije se odvijala dobro od prvog dana.

- Protekla dva dana smo proveli u Beogradu gde smo razmenili sa kolegama iz Srbije sva saznanja koja imamo. Ono što mogu da vam kažem je da je srpska policija preduzela sve radnje koje se u ovim slučajevima preduzimaju. Angažovane su sve snage koje su bile raspoložive. Srpska strana je sve preduzela i intenzitet traganja se nastavlja kao i prvog dana. Što se tiče profesionalnosti, sve je na najvišem nivou.

- Primio nas je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Tom sastanku je prisustvovao i otac nestalog Mateja, izvestili smo ga o svim radnjama koje su preduzete do tog dana. Mi ćemo takođe, obzirom da pojedine detalje još treba ispitati, biti u kontaktu sa ocem koji je i dalje u Beogradu i nadamo se da će doći do raspleta događaja i da ćemo naći Mateja živog.

Matej Periš (27) iz Splita s prijateljima je doputovao u Beograd na proslavu Nove godine. Nestao je u noći između 30. i 31. decembra iz kluba Gotik i od tada traje velika potraga za njim.

Video: Jončić iz MZO u potrazi za Matejem: Za sada još nismo našli nikakav trag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    12. januar 2022 | 12:26

    Do sada bi se dečko valjda javio sa nekog telefona ako se izgubio, pa ljudi nema on dve godine, pozvao bi roditelje tu sam i tu i to je to, ili ovde nesto debelo nije u redu..

  • W

    12. januar 2022 | 12:37

    Samo ispitati njegove drugare. Oni sigurno znaju i cak su mozda i umesani u njegov nestanak.

  • Hulk

    12. januar 2022 | 15:07

    Zašto bi išao na bankomat u sred noći. Pa svi klubovi primaju kartice. Da razgleda Beograd? Jel stvarno misli neko da smo tolike veverice?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA