Matejev otac posetio Renata, heroja sa Dunava: Pitao ga ono najtužnije, nije dobio ohrabrujuć odgovor

Kao i svi u Srbiji, najviše bih voleo da je Matej živ, kaže Renato Grbić, koji je dosad spasio više od 30 života

  • 35
Renato Grbic, Nenad Periš, Matej

Foto: Marko Todorović, Nikola Tomić

Nenad Periš, otac Mateja Periša (27), mladića iz Splita koji je nestao u Beogradu, u Beton hali, u noći između 30. i 31. decembra, posetio je danas Renata Grbića, koji je dosad spasio više od 30 ljudi ispod Pančevačkog mosta.

Očajni otac čuo je za Renata, odličnog poznavaoca reka u Beogradu, i otišao kod njega po savet, 13. dana od nestanka njegovog sina.

- Došao je da me pita za mišljenje i savet, nije mu bilo jasno da je signal mobilnog telefona uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, kako je to moguće. Najnovije informacije pokazuju da je Matej plivao u Savi, onda to znači da je doplivao do Ratnog ostrva i tu su ga bazne stanice locirale i to je to. Posle toga se gubi svaki trag - priča Renato za Telegraf.rs.

Kako ističe, pretpostavlja se da je Matejev organizam dotle izdržao usled hladne vode i da je posle toga potonuo.

- Nije plivao dugo. Od Beton Hale do Ratnog ostrva nema više od 500 metara, možda ni toliko. Ali mnogo je voda jaka, i hladno je, što su sve otežavajuće okolnosti - navodi naš sagovornik.

Nenad ga je, kaže, pitao ono najtužnije, ono što ne želi da prizna - kad bi telo moglo da ispliva.

- Bio sam iskren prema njemu, rekao sam mu da bi telo moglo da ispliva za nekih mesec dana, ali i da bih najviše voleo, kao i svi u Srbiji, da Matej bude živ. Opet, ta mogućnost da se krije... Niko ga ne poznaje, šta će da jede, pije... kad pričate i razmišljate logično... Nema šanse da se krije 11, 12 dana po ovoj zimi. Na Velikom ratnom ostrvu ima 10, 15 vikendica, ali neko bi ga video, a i šta bi jeo, od čega bi živeo - kaže Grbić.

Kako dodaje, svi ga traže, a brat i on svakog dana su na čamcu, obilaze obale...

- Daj Bože da se svi varamo i da je dečko živ, ali kako dani prolaze, verovatnoća je sve manja. Svi bi bili srećni da je živ i da proslavimo taj njegov nov život - kaže on.

Matejev otac je, ističe Renato, zamišljen mnogo dok priča.

- Daleko bilo, nema veće kazne za roditelja od te da izgubi dete. Nenad se nada, jer nada umire poslednja, ali kaže, što više vremena prolazi, sve ima manje šansi, i biće tu sve dok se ne pojavi telo - zaključuje naš sagovornik.

Video: Jurić: Za istragu nestalog mladića iz Splita ključni snimci neprikazani u javnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draško

    12. januar 2022 | 19:32

    Voleo bi da se ova potraga završi pozitivno da se Matej nađe ziv ali i da nadležne u Srbiji podsetim, da su isto ovoliko pažnje trebali posvetiti i nestalom detetu iz Sente Barbari Vitez za koju se smatra da se utopila u Tisi pod jako diskutabilnim okolnostima i ne slaganjem prica onih koji su to veče bili sa njom. Ajmo da se i taj problem reši da svedoci kažu gde je Barbara!

  • Aaaa

    12. januar 2022 | 19:41

    Mnogo mi je žao. Jadan mladić. Jadan otac. Ne dao Bog nikome.

  • Ana

    12. januar 2022 | 20:17

    Hajde da verujemo u cuda jer se cuda desavaju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA